100 de copii din zona Copșa Mică-Mediaș au primit biciclete

4712

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a oferit joi, 21 iunie, 100 de biciclete copiilor sărmani din Copșa Mică, Mediaș, Valea Viilor și Motiș. Bicicletele achiziționate prin donațiile românilor din Scandinavia au fost oferite copiilor de Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Copiii au primit bicicletele la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Copșa Mică, unde PS Episcop Macarie a fost întâmpinat de protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban și preoții de la bisericile din Copșa Mică, Valea Viilor, Motiș, de la cimitirul ortodox din Mediaș, precum și din alte parohii. Delegatul Arhiepiscopiei Sibiului a fost pr. Vasile Dariciuc de la Departamentul de Tineret al eparhiei. Înainte de a împărți bicicletele, soborul de preoți condus de PS Episcop Macarie a oficiat o slujbă de mulțumire, iar la final ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, părinți și copii din parohiile amintite.

„Am revenit în mijlocul dumneavoastră cu binecuvântarea Părintelui nostru Mitropolit Laurențiu pentru că dumneavoastră ne-ați dat prilejul să vă oferim una dintre bucuriile sănătoase ale copilăriei. Pe lângă ajutorul constant pe care cu drag vi-l oferim împreună cu frații noștri și surorile noastre din îndepărtata Episcopie a Scandinaviei, iată că se adaugă și acest dar pentru vacanța de vară, aceste 100 de biciclete în anul Centenarului, care înseamnă 100 de ani de România. Să folosiți sănătoși aceste biciclete, să vă bucurați de ele și să nu le țineți numai pentru dumneavoastră, să le împrumutați și celorlalți care poate au nevoie. Când primim ceva minunat, nu ne gândim doar la noi, ci în primul rând ne gândim la cei de lângă noi care au mai puțin”, a spus ierarhul.

„Pedalând pentru viață”

Copiii au primit mai apoi bicicletele de la PS Episcop Macarie, împreună cu binecuvântarea arhierească. Bucuria copiilor care au primit darurile mult visate a fost una de nedescris. Mulți dintre cei mici ne-au spus că și-au dorit foarte mult să aibă o bicicletă, dar părinții nu au avut posibilitățile materiale pentru a le îndeplini această dorință, iar acum, prin grija preoților, au primit acest frumos dar.

Proiectul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a intitulat „Pedalând pentru viață” și a încununat alte proiecte social-filantropice desfășurate de eparhie în zona Copșa Mică-Valea Viilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

„Activitățile noastre au început puțin mai limitat, dar se dezvoltă și culminează cu aceste 100 de biciclete în valoare de 11.000 de euro, oferite cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire. Vă dați seama câtă bucurie au adus celor 100 de copilași care încep vacanța cu o bicicletă nouă. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darurile Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu care ne veghează și ne binecuvântează, mulțumim Preasfințitului Părinte Macarie și tuturor românilor din Scandinavia și din țară care au donat pentru acest proiect. Bursele sociale lunare, care au ajuns la 100 de copilași au început acum patru ani, într-o formă restrânsă, în comunitatea din Valea Viilor. Apoi am cuprins și Copșa Mică, Motiș, precum și Mediaș. Copiii primesc un bon valoric de 100 de lei și pot să-și achiziționeze alimente și rechizite. Nădăjduim să ducem mai departe acest proiect care aduce multă bucurie în zonă”, ne-a spus pr. Petru Acatrinei, paroh la Valea Viilor.