100 de medalii pentru copiii și tinerii de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”din Mediaș

1134

Copiii și tinerii care participă frecevent la activitățile de la Centrul bisericesc aflat în apropierea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din cimitirul ortodox Mediaș au primit 100 de medalii pentru activitatea lor din anul școlar încheiat.

Cele 100 de medalii au fost oferite după Sfânta Liturghie oficiată în biserica amintită la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Medaliile au fost oferite tinerilor ca apreciere a implicării lor în anul școlar 2017-2018 în activitățile diverse organizate la centrul bisericesc. Pe lângă medalii, tinerii au primit câte o carte și dulciuri. Cele 100 de medalii oferite în Anul Centenarului simbolizează atât legătura cu strămoșii noștri care au pregătit și realizat marele act de la 1918, cât și continuitate și speranță pentru viitorul neamului românesc. Pe fiecare medalie este reprezentată biserica și centrul bisericesc amintite, cu șnur tricolor. Totodată, medaliile au fost oferite si ca un semn de mulțumire pentru tinerii de la biserica medieșeană care au participat la Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate” al Patriarhiei Romane și au câștigat etapa pe Arhiepiscopia Sibiului.

Tinerii medaliați au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Tinerii I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutorul primit în anul școlar care s-a încheiat, dar și în toate activitățile în care au fost implicați. Mulți dintre ei au venit îmbrăcați în straie tradiționale și au sărbătorit astfel, alături de ceilalți credincioși, Ziua Iei.

„E anul 2018, un an în care România sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Este un an în care ar trebui să vibrăm mai mult din punct de vedere spiritual, dar și din punct de vedere național. Și pentru că sunt 100 de ani de la marea Unire, astăzi am pregătit 100 de medalii cu chipul bisericii noastre și al Centrului Bisericesc închinat Sfântului Ierarh Nectarie, pe care să le oferim copiilor care se apropie de Niserica lui Hristos, care caută o educație frumoasă, care se lasă pătrunși de tot ceea ce Dumnezeu le propune în această viață. Sunt 100 de medalii care simbolizează în fond legătura de unire din noi, cei din anul acesta, viețuitori pe pământ și cei care au înfăptuit în urmă cu 100 de ani Marea Unire, un deziderat asemenea unui miracol fără de care noi astăzi nu eram ceea ce suntem”, ne-a spus preotul Flaviu Fleșer de la biserica medieșeană.

Conferință pe tema unității

În aceeași zi s-a organizat la biserica din cimitirul medieșean o seară duhovnicească. Invitatul organizatorilor a fost pr. conf. univ. dr. Nicolae Jan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. S-a dorit, astfel, a se crea o legătură de unitate cu orașul în care s-a realizat Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Părintele Nicolae Jan a susținut o conferință cu titlul „Unitatea de credință și de neam în contextul lumii actuale”. Conferința a fost urmată de un dialog al invitatului cu credincioșii prezenți în număr mare la acest eveniment duhovnicesc.