100 de studenți militari au donat sânge la Sibiu

366

Săptămâna aceasta 100 de studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au donat sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română și implementată de Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de asistență socială în județele Sibiu și Brașov.

Studenții militari au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu și au dorit să transmită un mesaj în Anul Centenar pentru toți românii care doresc să facă bine pentru semenii lor aflați în necaz.

„Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, corpul cadeților de la Academia Forțelor Terestre s-a organizat și au adunat 100 de donatori voluntari care au avut ocazia să facă o faptă bună. Dorim să le spunem oamenilor să fie alături de noi în campania de donare de sânge și să facem fapte bune zi de zi. Studenții noștri provin din toate provinciile istorice și pe tot parcursul șederii lor la Sibiu vor continua să facă astfel de gesturi pentru semenii lor”, ne-a spus instructorul militar avansat Adrian Teodorescu de la Centrul de pregătire militară de la Academiei Forțelor Terestre.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” se află la a patra ediție în Arhiepiscopia Sibiului iar numărul total al donatorilor a ajuns la 2000.

„Anul acesta am avut 487 de donatori în cadrul campaniei noastre. Din toți cei care au participat la campania noastră în acești ani, 520 de persoane au donat bonurile de masă primite la Centrul de Transfuzie Sanguină centre sociale din Arhiepiscopia Sibiului, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei. Am încheiat acum cea de-a patra ediție a campaniei și așteptăm donatori și în anul viitor”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.