1000 de copii au primit daruri din partea Asociatiei „Sfânta Maria” din Cristian

609

 Peste 1000 de copii din zonele rurale ale Brașovului au primit mii de daruri din partea voluntarilor Asociației „Sfânta Maria” din Cristian în perioada Postului Nașterii Domnului.

Campania intitulată „1000 de daruri de Crăciun” a fost desfășurată pe o perioadă de peste două luni și a implicat cateva sute de donatori din țară dar și din străinătate, zeci de ore muncă, zeci de voluntari. Ea a constat în sensibilizarea creștinilor la nevoile copiilor care locuiesc în zonele mai indepărtate de orașele mari și asigurarea că și aceștia au demnitatea de a se bucura de un Crăciun așa cum il merită oricare copil.

„Dincolo de mesajul altruismului și al dăruirii, dorim să transmitem și un mesaj despre demnitate. Despre demnitatea celui care dăruiește cu toată dragostea un lucru frumos dar nou iar pe de altă parte despre demnitatea celui care primește ceva cumpărat special pentru el și nu pentru altcineva. Crăciunul este sărbătoarea copiilor, a nevinovăției, prin urmare, darul nostru a constat în mod special intr-o jucărie nouă, pe lângă dulciuri și haine”, a spus Roxana Dobre, coordonatorul proiectului.

Anul acesta mii de copii din județul Brașov dar și din alte locuri din țară sau din Republica Moldova au beneficiat de ajutorul Asociației „Sfânta Maria” din Cristian. Campania dăruirii nu se încheie aici, urmează  proiectul „Crăciunul Continuă” prin care în luna ianuarie vor fi oferite alimente, haine și produse de igienă familiilor cu mulți copii, bătrânilor și persoanelor cu dizabilități.