150 de ani de la sfințirea bisericii din Dumbrăvița, județul Brașov

2998

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit sâmbătă, 13 octombrie, în Biserica „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte pr. prof. dr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific, protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, fostul paroh al satului, Ion Cîmpeanu, actualul paroh de la Dumbrăvița, Liviu-Florin Ivănușcă, și alți slujitori ai sfintelor altare.

Liturghia arhierească a marcat împlinirea celor 150 de ani de la sfințirea Bisericii „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Dumbrăvița. Credincioșii din localitate, fii satului și numeroși oaspeți au participat în număr mare la liturghia arhierească și au avut posibilitatea să asculte un cuvânt de învățătură al pr. prof. dr. Viorel Ioniță, care a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. De asemenea, părintele Ion Cîmpeanu a rostit la Sfânta Liturghie o predică tematică.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu l-a instalat pe noul paroh de la Dumbrăvița, Liviu-Florin Ivănușcă și l-a îndemnat să continue lucrarea pastoral-misionară realizată până acum de părintele Ion Cîmpeanu. Ierarhul i-a mulțumit fostului paroh de la Dumbrăvița pentru eforturile depuse în toți anii de slujire preoțească la Dumbrăvița și l-a îndemnat să aibă același zel misionar și în noua parohie.

Credincioșii au avut posibilitatea să cinstească racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.