Hram la biserica nouă din orașul Ghimbav, județul Brașov

624

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Ghimbav, județul Brașov, și-a cinstit, sâmbătă, 29 iunie, sfinții ocrotitori. La hramul din acest an s-au împlinit zece ani de la târnosirea bisericii de Înaltpreasfințitul  Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, moment de mare bucurie și trăire duhovnicească.

Programul de hram a început în ajunul sărbătorii prin slujba Vecerniei, Litiei și Acatistul Sfinților Apostoli, iar în ziua praznicului a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată de Taina Sfântului Maslu. La slujbă a fost prezent părintele protopop al Brașovului Gheorghe Dănuț Benga, împreună cu un sobor format din 25 de preoți. În cuvântul său de învățătură, părintele protopop a evidențiat personalitatea celor doi Apostoli și lucrarea lor în propovăduirea Evanghelie lui Hristos în lume.

În încheiere, părintele paroh Călin Constantin Comșa a mulțumit celor prezenți și, în semn de prețuire, fiind și moment aniversar, a dăruit părintelui protopop un album cu poze din momentele cele mai importante din istoria de zece ani a bisericii.

La slujbă au fost prezente și autoritățile locale ale orașului Ghimbav – ctitorii bisericii – în frunte cu domnul primar Toma Dorel precum și alți invitați de seamă din județul Brașov.

Părintele paroh a amintit și cele mai importante momente din trecutul noii biserici din Ghimbav:
-08.10.2006-SFINTIREA LOCULUI  de IPS Mitropolit Laurențiu, împreună cu Înaltpreasfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului, la acea vreme Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, la cea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului;

-29.06.2009-SFINȚIREA BISERICII de IPS Mitropolit Laurențiu, împreună cu Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, prin purtarea de grijă a celor doi preoți parohi ctitori, Dumitru și Călin Comșa;
-26.10.2010-Slujba Arhieresca oficiată de IPS Mitropolit Laurențiu Streza, care  a binecuvântat ca părticele din moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir  să se afle în biserică;
– 07.07.2013-SFINȚIREA PICTURII de IPS Mitropolit Laurențiu;
-25.06.2017-SFINȚIREA CENTRULUI SOCIAL „Sf. Ier. Andrei Șaguna, Mitropolitul  Transilvaniei” de IPS Mitropolit Laurențiu.