Proiectul „Şcoala şi Biserica” la Cisnădie

1669

La Biserica “Sfântul Nicolae” din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu, s-a desfăşurat recent Proiectul “Şcoala şi Biserica”, în care au fost implicaţi 200 elevi de la Şcolile nr. 1, 2, şi 5, de la Liceul Tehnologic-M.I.U. şi de la Liceul “Gustav Gündisch” din oraş. În implementarea acestui proiect au fost implicaţi cei doi preoţi parohi de la biserica amintită, părintele Laurenţiu Broscăţeanu şi părintele Nicolae Vintilă.

“Am încercat sa împlinim conceptul trup-minte-suflet sănătoase.Trupul l-am antrenat prin exerciţii fizice, mintea prin vizitarea Bibliotecii Judeţene «ASTRA» din Sibiu, a unor muzee dar şi prin realizarea proiectelor de pictură, poezie, muzică. Sufletul l-am adăpat prin vizitarea mai multor biserici şi mănăstiri. La sfârşitul acestui proiect, mulţumim celor ce ne-au ajutat la realizarea acestuia, domnului Silviu Borş ,directorul Bibliotecii «Astra», domnului Shihan Neagoie Horaţiu Adrian, preşedintele Federaţiei de Kiokushin tradiţional din România, domnului Alexandru Iacob ,instructor de Fitness, doamnei profesoare Cristina Muntean si doamnei învăţătoare Delia Crişan”, ne-a spus pr. Laurenţiu Broscăţean.

În Duminica Floriilor, la Biserica “Sfântul Nicolae” din Cisnadie a avut loc după Sfânta Liturghie un concert caritabil susţinut de corul tinerilor de la biserică, împreună cu o parte din elevii participanţi la proiect. La finalul concertului, s-au strâns fonduri şi alimente pentru ajutorarea a 30 de familii nevoiaşe din Cisnadie, iar în aceste zile se vor împărţi darurile.