A apărut la Sibiu albumul de cântări ortodoxe în limba germană „“Christus ist auferstanden”

921

 

CD-ul audio a fost realizat de Asociaţia “Dia.Logos” din Sibiu, prin contribuţia unor psalţi români şi a unui grup de studenţi din Germania, veniţi la Sibiu pentru a participa la Programul “Semestrul Ecumenic 2015”, organizat de Centrul de Cercetare Ecumenică din oraş. Imprimarea albumului de cântări bizantine a fost realizată în studioul regional “Sfântul Andrei Şaguna” al Radio Trinitas din Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. De asemenea, apariţia albumului a avut şi binecuvântarea Episcopului evanghelic Reinhard Guib, care a susţinut financiar apariţia acestui CD audio.

“În cadrul programului de studiu Semestrul Ecumenic 2015, teologii luterani au avut posibilitatea să participe şi la un curs de muzică psaltică. În cadrul acestui curs au învățat câteva cântări la sărbătorile mari ale Ortodoxiei, pe care le-am înregistrat în vara anului trecut. La acest CD au conlucrat și muzicienii bisericii luterane din Sibiu, Jürg Leutert și Britta Falch”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei “Dia. Logos”, diaconul Alexandru Ioniţă.

Albumul este destinat în special comunităţilor româneşti şi greceşti din Germania, comunităţilor evanghelice-luterane care doresc să cunoască muzica psaltică şi profesorilor de Religie din ţară.

Albumul va fi promovat în Germania prin instituția evanghelică “Diakonisches Werk/Brot für die Welt” şi prin sectorul cultural din cadrul Mitropoliei Ortodoxe a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

CD-ul poate fi achiziţionat direct la Asociatia “Dia.Logos” de la Casa Teutsch din Sibiu, pe site-ul Amazon.com, în librăria “Erasmus” din Sibiu şi la magazinele de obiecte bisericeşti ale Arhiepiscopiei Sibiului din Braşov şi Sibiu.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ