A doua ediție a spectacolului „Cântec şi Suflet” de la Cisnădie, Sibiu

679

La Biserica „Sfânta Treime” din orașul Cisnădie, județul Sibiu, a avut loc recent cea de-a doua ediţie a Spectacolului Filantropic de Muzică şi Poezie religioasă “Cântec şi Suflet”. Tema aleasă anul acesta a fost „Poezia muzicii-Muzica poeziei”.

Cu această ocazie, pentru toţi iubitorii de muzică şi poezie, Corala „Harmonia” a Bisericii „Sfânta Treime” din Cisnădie, condusă de bagheta inimoasei doamne dirijor Maria-Magdalena Schneider, la împlinirea celor 8 ani de existenţă a corului, a susţinut un concert cu un repertoriu coral alcătuit din lucrări corale ale muzicii sacre şi laice.

La spectacolul care s-a dorit a fi un adevărat tribut adus culturii și oamenilor care fac cultură în Cisnădie au participat numeroși oaspeţi şi credincioşi. Spectacolul a fost presărat cu momente de poezie religioasă. Toţi iubitorii de poezie, de toate vârstele, au fost invitaţi să recite o poezie cu temă religioasă, creaţie proprie sau străină.

 „O zi minunată de toamnă cu lumina caldă a soarelui și cu aerul înmiresmat ce venea de la roadele mâinilor nemuritoare, a reunit enoriașii Bisericii «Sfânta Treime» într-un moment de înaltă emoție și vibrație. Corul «Harmonia» a sărbătorit opt ani de la înființare și a găzduit cu această ocazie pe truditorii condeiului, creatori ai minunatelor poezii religioase citite sau recitate cu patos. Ne-am simțit onorat să-i avem invitați alături de noi pe preoții cisnădieni, doamnele Valeria Mahoc, Ecaterina Șerban, Maria Opreanu și pe domnii Gheorghe Stoica, Constantin Buduleci și Cosmin Bedereagă. Prin această manifestare s-a dorit un gest de prețuire și mai bună cunoaștere a poeților invitați. Dintre cei prezenți au mai recitat poezii religioase domnii Ioan Simina, Marius Romcea și Constantin Turnea. Momentele poetice s-au împletit cu piesele corale interpretate de cor”, a spus dirijoarea corului, doamna Magdalena Schneider.

Colectă pentru rechizite

La sfârşitul programului, preotul Fănel Scarlat a mulţumit invitaților, doamnei dirijor Magdalena Schneider, membrilor coralei pentru iubirea de frumos și efortul depus. „Nimic nu este mai frumos decât să laşi în urma ta o dâră de lumină de care se vor bucura şi cei ce vor veni după noi”, a spus părintele Scarlat.

În final toţi recitatorii împreună cu dirijoarea corului şi membrii coralei au primit din partea celor doi preoţi diplomă de participare. Spectacolul a fost urmat de discuții şi încurajări pentru viitor.

Evenimentul a avut şi o latură filantropică. Dacă anul trecut atenţia a fost îndreptată spre cei 35 de copii de la Centrul de zi „Arca lui Noe”, cu ocazie celei de-a doua ediţii, s-a făcut o colectă în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea de ghiozdane şi rechizite pentru copiii de la Şcoala gimnazială nr. 3 din Cisnădie.

Autor: pr. Cătălin Crișan