A fost inaugurată capela Parohiei Brașov-Bartolomeu Nord

3754

Credincioșii Parohiei Brașov-Bartolomeu Nord au trăit clipe de mare bucurie duhovnicească la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului când s-a inaugurat primul locaș de rugăciune al comunității, o capelă închinată Sfinților Mărturisitori Transilvăneni. Înființată recent în Arhiepiscopia Sibiului, parohia are acum și un loc  amenajat pentru oficierea slujbele religioase până la construirea unei biserici.

„Vom sluji în această capelă până când vom reuși să construim o biserică de lemn pe terenul parohiei noastre, urmând ca apoi să începem demersurile pentru ridicarea bisericii mari și a unui centru social și cultural,” ne-a spus părintele paroh Costin Butnar.

Activități cu tinerii

Slujba de binecuvântare a capelei fost săvârșită de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie.  La final, părintele protopop a oficiat și rânduiala de instalare a preotului paroh.

„Pe lângă slujirea liturgică, parohia își propune să organizeze diverse activități pentru tineri: cursuri de muzică (chitară, cor etc.), cursuri de germană și engleză, ateliere de meșteșugărit (piele, lut, sculptură, iconografie), atelier de fotografie și film, aeromodelism, în parteneriat cu Asociația Social-Culturală «Suflet Transilvan», dar și cu alți parteneri”, ne-a mai spus părintele Costin Butnar.

Autor: Ștefan Mărculeț