A șaptea ediție a Festivității „Gaudeamus” de la Sibiu

310

Absolvenții din acest an ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au sărbătorit împreună în Piața Mare terminarea cursurilor de licență. Festivitatea de absolvire „Gaudeamus” de la Sibiu a ajuns la a șaptea ediție.

Cei peste 2000 de absolvenți ai facultăților din cadrul celor două universități sibiene au sărbătorit împreună într-un moment foarte important din viața lor, când anii de studenție s-au încheiat și au devenit specialiști în domeniile alese cu ani în urmă la înscrierea la facultate. Piața Mare din Sibiu s-a umplut de absolvenții din acest an, de colegii lor încă studenți, alături de care s-au aflat părinții, rudele, apropiații și bineînțeles profesorii lor din anii de studiu. Festivitatea „Gaudeamus” a fost cel mai bun prilej pentru absolvenți de a-și lua rămas-bun de la dascăli, colegi și de la orașul care i-a găzduit în timpul studenției, de a promite că vor continua studiile academice și că vor face cinste instituțiilor în care au studiat.

În cuvântul festiv, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea i-a felicitat pe absolvenți și le-a mulțumit profesorilor pentru tot efortul depus în acești ani.

„Finalizați un ciclu din viața dumneavoastră, o perioadă deosebit de importantă. Este perioada în care vă formați pentru viață, în toate sensurile. Vă mulțumesc, dragi absolvenți, pentru că de-a lungul anilor pe care i-ați petrecut în Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu ați îmbogățit Universitatea și ați făcut ca această Universitate să fie ceea ce este astăzi pe plan național și internațional”, a subliniat rectorul Ioan Bondrea.

Profesionalism și devotament

La rândul său, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, a transmis gândurile sale la acest moment festiv pentru absolvenții din acest an.

„Promoția Academiei Forțelor Terestre 2019, intitulată simbolic «Nicolae Bălcescu 200», am convingerea că este pregătită pentru a păși dincolo de porțile instituției care i-a format pentru a-și asuma responsabilitatea din statutul dobândit, acela de ofițer al Armatei Române. Fiecare dintre dumneavoastră aveți potențialul liderului de mâine, un lider care să coaguleze echipe, prin care dumneavoastră și echipa dumneavoastră să faceți față oricărei situații”, a subliniat generalul Ghiță Bârsan.

În cadrul festivității au fost premiați și felicitați jucătorii echipei de baschet CSU Sibiu, vicecampioni naționali și câștigători ai Cupei României la baschet. Festivitatea a continuat cu momente artistice, cu discursurile pregătite de reprezentanții studenților și alte momente specifice unei sărbători academice.

La festivitate au fost prezenți și absolvenții din acest an ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, împreună cu profesori și cadre didactice.