„Academia de Timp Liber” – Școala de Vară de la Ghimbav, în a doua lună de activitate

931

Cu peste șaptezeci de participanți în mod constant, cu șapte ateliere desfășurate săptămânal, Academia de Timp Liber, școala de vară de la Ghimbav – un proiect al Parohiei Ghimbav I, județul Brașov, în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitate – tocmai a trecut în a doua lună de activitate. Participanții și părinții lor sunt încântați de această alternativă cultural – artistică pe care o oferă Biserica într-o comunitate unde era nevoie de o îmbogățire a ofertei educative și de petrecere a timpului liber pentru copii și tineri. Mai mult, ne povestește coordonatorul proiectului, părintele Daniel Puia-Dumitrescu, a fost o surpriză plăcută și pentru membrii de alte etnii și confesiuni faptul că orice copil din localitate poate participa la ateliere. Academia de Timp Liber nu este despre o singură confesiune, însă nici despre prozelitism, ci mai degrabă despre mesajul răspicat al Mântuitorului, „Lăsați copiii să vină la Mine”, dar și despre a aduce bucuria în sufletele celor tineri în această vară ploioasă.

Coordonatorii – și ei tineri, și ei bucuroși să lucreze cu și pentru membrii comunității – vorbesc despre un interes ridicat al copiilor, fie că este vorba despre cursurile de pictură sau meșterit, unde se muncește mai mult cu mâinile, dar și cu imaginația, fie că este vorba despre cele de teatru, lectură sau germană, unde principala „unealtă” este cuvântul. „Este foarte îmbucurător faptul că atât de mulți membrii mici ai comunității noastre au ales să vină săptămână de săptămână la ateliere, dar este de-a dreptul înălțător și ne încurajează foarte mult talentul pe care îl demonstrează mulți dintre ei. Evenimentele prin care vom face diseminarea proiectului, în luna septembrie, vor demonstra acest fapt. Fie că este vorba despre expoziții cu produsul muncii acestor copii, fie că este vorba despre spectacole de teatru și muzică, vă spun de pe acum, rezultatele sunt deja extraordinare”, ne-a dezvăluit părintele Daniel Puia-Dumitrescu.

Mulțumiri trebuie aduse – acum, la „înjumătățirea praznicului” – coordonatorilor de ateliere, membrilor Consiliului Parohial și Comitetului Parohial, care se rânduiesc spre a ajuta cu necesarul pentru ateliere, dar și la curățenie, și nu în ultimul rând, celor care ajută cu donații pentru achiziționarea de materiale pentru activități, cu produsele – fructe, sucuri, apă – ce sunt consumate de participanți în pauzele dintre orele de atelier.

Autor: Dragoș Enea