Activitate de prevenire a abandonului școlar la Marpod, județul Sibiu

704

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, împreună cu șase licee din Sibiu au oferit celor peste 100 de copii de la Școala Gimnazială din Marpod, județul Sibiu, rechizite, produse alimentare și dulciuri. Activitatea a făcut parte din Campania „O școală pentru fiecare” prin care se previne abandonul școlar în mediul rural, dar și promovarea voluntariatului în rândul elevilor.

Cele șase licee partenere în această activitate sunt Colegiul Tehnic „Cibinium” , Liceul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic „George Barițiu”, Liceul Teoretic „Constantin Noica” și Liceul Tehnologic „Avram Iancu”.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu profesoara Cornelia Popa, au oferit miercuri, 16 octombrie, darurile pregătite, în prezența preotului paroh de la Marpod, Marius Munteanu și a cadrelor didactice.

„Ne dorim să sprijinim familiile nevoiașe din mediul rural din județele Sibiu și Brașov, oferind copiilor din aceste familii rechizite și alte daruri pentru a preveni abandonul școlar și pentru a promova voluntariatul în rândul tinerilor”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Mulți dintre elevii școlii din Marpod aveau mare nevoie de rechizite pentru a participa la orele de curs.

„Activitatea a fost foarte benefică pentru copii. Sunt copii care stau și sunt necăjiți pentru că n-au pe ce scrie de multe ori și sunt foarte mulțumiți pentru ceea ce au primit. Sperăm să colaborăm în continuare și să facem cât mai multe activități de acest fel”, ne-a spus directoarea Școlii Gimnaziale din Marpod, prof. Crina Bârsan.

Prin această activitate, elevii Liceului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” au marcat și Ziua Internațională a Alimentației, pregătind pentru copiii din Marpod produse de patiserie.

fotocredit: Cristi Curta