Activitate de profilaxie dentară la Apoldu de Jos, Sibiu

517

Peste 90 de elevi de la Școala Gimnazială din Apoldu de Jos, județul Sibiu, au participat luni, 25 septembrie, la o activitate de profilaxie dentară organizată de Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu.

Activitate de profilaxie dentară a avut loc la Școala Gimnazială din Apoldu de Jos, unde cei peste 90 de copii din clasele I-VIII au aflat cât de importantă este igiena orală pentru menținerea sănătății, au învățat cum să folosească pasta și periuța de dinți și cum se face un periaj corect al dinților.

Activitatea a avut loc în parteneriat cu Organizația Studenților Dentiști, filiala Sibiu și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Doi reprezentanți ai Organizației Studenților Dentiști au fost prezenți împreună cu reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și i-au învățat pe elevii din Apoldu de Jos cum să prevină apariția cariilor și a altor probleme de sănătate dentară.

„Activitatea de la Apoldu de Jos face parte dintr-o campanie a noastră de informare și de educație pentru sănătate în rândul copiilor și familiilor defavorizate din mediul rural. Ne străduim să ajungem în comunitățile unde este mare nevoie de astfel de activități și le mulțumim partenerilor noștri, precum și conducerii școlii pentru primirea făcută în unitatea de învățământ din Apoldu de Jos”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Daruri pentru copii

Prin această sesiune de informare și de prevenire organizatorii au contribuit la procesul de educație din școala satului sibian și au oferit posibilitatea copiilor de a învăța lucruri practice și folositoare în viața de zi cu zi.

Copiii participanți la acțiunea de profilaxie dentară din Apoldu de Jos au primit la final daruri din partea organizatorilor. Elevii au primit pachete cu articole de igienă orală, periuțe, pastă de dinți, calendare și alte daruri prin care au fost răsplătiți pentru participarea la activitate.

Activități similare celei din Apoldu de Jos au fost organizate în acest an și în cadrul altor comunități rurale din județul Sibiu. Următoarea activitate de profilaxie dentară va fi organizată de Departamentul de asistență socială și Organizația Studenților Dentiști din Sibiu în satul Nou din județul Sibiu, pe 16 octombrie.