Activitate de profilaxie dentară la Pelișor și Apoș, județul Sibiu

1319

Acțiunile de profilaxie dentară desfășurate de Arhiepiscopia Sibiului și Organizația Studenților Dentiști continuă și an acest an cu noi sesiuni de informare în mediul rural. Elevii de la școlile din Pelișor și Apoș, județul Sibiu, au primit marți, 20 martie, vizita voluntarilor implicați în campanie.

Activitatea din cele două sate sibiene a marcat Ziua Mondială a Sănătății Orale și începerea celui de-al treilea an consecutiv în desfășurarea acestei campanii de informare. Programul de profilaxie dentară face parte din Campania „Sănătate pentru sate” desfășurată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială al eparhiei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu și Organizația Studenților Dentiști. Oaspeții au fost primiți în școlile din cele două localități, unde alături de cadrele didactice s-au aflat preotul paroh de la Pelișor, Simion Măneasa și profesorul de Religie, părintele Marius Andrei Briscan.

„Activitatea noastră s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu. Este al treilea an consecutiv în care desfășurăm astfel de activități în parteneriat cu Organizația Studenților Dentiști din Sibiu. Am ales să facem această activitate de Ziua Mondială a Sănătății Orale pentru a sublinia importanța prevenției și menținerii sănătății dentare”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi de la Arhiepiscopia Sibiului.

Prevenție și control

Alături de inspectorul Marius Talmațchi s-au aflat doi voluntari din cadrul Organizației Studenților Dentiști, Ioana Lihor și Călin Arcaș. Cei doi studenți voluntari, viitori medici stomatologi, le-au explicat copiilor din cele două sate sibiene cum să se spele corect pe dinți, cât de importantă este sănătatea orală pentru organism și i-au îndemnat să meargă periodic la un control stomatologic.

„Este o oportunitate pentru noi, studenții la Facultatea de Medicină Dentară, de a intra în contact direct cu oamenii și mai ales cu cei mici. Copiii au fost bucuroși să afle mai multe despre periajul corect, despre cum să ne ferim de alimente și băuturi care ne pot afecta sănătatea dentară și mai ales despre cât de important este să mergem la un consult dentar când avem dureri sau probleme dentare”, ne-a spus Ioana Lihor.

La finalul activității de informare, copiii au primit pachete cu produse de igienă orală, produse de panificație și alte daruri din partea Organizației Studenților Dentiști și a Arhiepiscopiei Sibiului.