Activități catehetice și de creație la Noiștat, județul Sibiu

693

În Parohia Noiștat, Protopopiatul Agnita, județul Sibiu, a avut loc recent o activitate catehetică, educativă și de creație, sub coordonarea preotului paroh Ion Popescu și a unor cadre didactice de la Școala Generală din localitate. Mai mulți copii din localitatea sibiană au participat la activitățile parohiale și au fost inițiați în tainele pictării de icoane.

„Activitatea noastră a avut loc pe 23 februarie. Grupul de lucru a fost format din elevi de la școala din satul nostru, care au pictat icoane pe sticlă în cadrul atelierului organizat cu sprijinul instituției de învățământ din localitate. Dorim să participăm cu lucrările noastre la Concursul național de creație «Icoana și școala mărturisirii» inițiat de Patriarhia Română și să arătăm tuturor talentul copiilor din satul nostru”, ne-a spus pr. paroh Ion Popescu.

Icoană și credință

Grupul de lucru a fost coordonat cu sprijinul profesorilor Silvia Păcurar și Stelian Darabant de la școala din Noiștat. Cadrele didactice i-au învățat pe copii tehnicile de pictare pe sticlă și cum să-și pună în valoare talentul pentru a realiza icoane ale Mântuitorului Iisus Hristos și ale sfinților.

Activitatea a fost parte a proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, implementat în parohia sibiană sub coordonarea preotului paroh. De asemenea, activitățile de creație cu elevii din Noiștat sunt parte a programului Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești.