Activităţi creative la Parohia Sibiu Hipodrom VI

290

În casa prăznicar a Bisericii „Sfântul Mina” din Sibiu (strada Plugarilor) a avut loc miercuri, 5 decembrie, a avut loc una dintre activităţile elevilor Şcolii Gimnaziale ,,I.L. Caragiale” din Sibiu, pregătitoare sărbătorii sufletului, Nașterea Domnului. Biserica sibiană a sprijinit cu bucurie acest proiect al elevilor de la secţia germană, susţinând  continuu dezvoltarea  unei cooperări eficiente între parohie şi şcoală, atât in ceea ce priveşte ora de Religie, cât şi în activităţile educative, interculturale, interdisciplinare – extraşcolare.

Copiii, însoţiţi de doamna învăţătoare Mihaela Marinescu, de bunici și părinţi au pregătit  şi apoi copt formele din turtă dulce pentru căsuţa de turtă, care vor fi asamblate într-o activitate ulterioară.  La sosire au adus cadouri ce Crăciun frumos împachetate în cutii de carton, ce vor face bucurie altor copii colindători.

Înainte de începerea activităţii de modelat, o parte din elevii clasei, împreună cu doamna profesoară de religie, s-au împărtăşit în cadrul Sfintei Liturghii.

A fost mare freamăt şi emoţie în curtea bisericii,  copiii bucurându-se de sunetele clopotului bisericii, de cântecul de lemn al toacei şi de lumina lumânării şi a candelei, iar în biserică, de Sfânta Liturghie.