Activităţi cu elevii în Parohia Râu Sadului

907

În Parohia Râu Sadului, judeţul Sibiu,  au avut loc recent mai multe activităţi cu tinerii, organizate prin parteneriatul cu Primăria şi Şcoala Gimnazială din localitate. Copiii din parohie au avut posibilitatea să cunoască noi locuri pitoreşti din împrejurimile localităţii şi au  contribuit la realizarea curăţeniei în cimitirele parohiei.

“Considerând că o mai bună cunoaştere a zonei noastre este utilă am început împreună cu copiii o serie de drumeţii pe câteva trasee montane de o rară frumuseţe vorbindu-le despre felul în care Dumnezeu a creat lumea şi despre frumuseţile ei. Conştientizând faptul că cimitirele parohiei noastre trebuie să fie locuri de odihnă şi de frumuseţe am demarat cu sprijinul Primăriei Râu Sadului, prin finanţarea lor, o serie de lucrări menite să aducă acestor locuri un plus de frumuseţe. Astfel cu eforturile directe ale domnului primar, aleea frontală a cimitirului din Ciupar a primit un pavaj modern, la cimitirul din Beberani se află în curs de construire o acoperitoare modernă din fibră, de asemenea şi la cel din cătunul Fundul Râului În paralel cu o echipă catehumenală de copii harnici şi inimoşi am desfăşurat ample acţiuni de curăţire a două dintre cimitire, din cătune, gunoaiele rezultate au fost amplasate în pubelele special amenajate de către primărie în acest sens”, ne-a spus pr. Adrian Drăguşin.

Elevii din parohia sibiană au participat şi la câteva întâlniri culturale. De asemenea, copiii au fost spovediţi şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos, pregătiţi astfel pentru întâmpinarea praznicului Învierii.

“Am considerat necesar să abordăm relaţia cu elevii şi dintr-o altă perspectivă, cea culturală, de aceea cu sprijinul domnului director Ioan Perju am organizat în şcoală câteva ore de educaţie altfel, ore în care doamna actriţă şi regizoare Mirona Ioana Tatu, le-a spus elevilor din clasele I şi III, poveşti cu caracter educativ, poveşti care au avut rolul să îi anime şi fascineze totodată. Celor din ciclul V-VIII, li s-au spus altfel de poveşti, unele cu caracter moralizator, care prin învăţăturile desprinse să îi ajute să găsească soluţii la problemele dificile cu care îi confruntă viaţa. Apoi, cu sprijinul domnului Adrian David, directorul Direcţiei Salvamont Sibiu a fost organizată o superbă drumeţie până la una din cabanele montane din zonă unde gazdele i-au primit cu brânză şi mămăligă”, ne-a mai spus pr. Drăguşin.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ