Activități cu tinerii de la Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie, județul Sibiu

1276

O primă activitate s-a desfăşurat la Centrul de zi „Arca Lui Noe” din Cisnădie, unde cei 35 de tineri au primit fiecare în dar din partea bisericii câte o Mică Biblie ilustrată pentru copii. Periodic, aici, copii participă la diferite cateheze pe care preoţii celor două parohii le susţin în cadrul centrului.

A doua activitate s-a desfăşurat în Grădina Zoologică din Sibiu unde copiii de la grupa de cateheză a Centrului „Moştenitorii Ortodoxiei” au vizitat Grădina şi au desfăşurat diferite activităţi şi jocuri în aer liber alături de doamnele preotese, părinţi şi coordonatoarea şi colaboratoarea pe sectorul cu tineret, Teodora Grădinaru.

Daruri și premii

Un alt eveniment a fost desfăşurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului când doi copii din grupa de cateheză au primit premiul „Preot Gheorghe Gaşpar” din partea Bisericii, premiu alcătuit din cărţi, dulciuri şi bani şi înmânat de doamna preoteasă Maria Gaşpar. Premiul este deja o tradiţie în partea de sus a Cisnădiei şi este înmânat copiilor care participă la slujbele şi activităţile cultural-misionare a Bisericii, precum şi la activităţile din cadrul Centrului de cateheză.

În sfârşit, cu ocazia încheierii anului şcolar 2017-2018, Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie, a dăruit – din partea celor două parohii – 11 premii copiilor de la Şcoala nr. 3 şi de la la Liceul Gustav Gündisch din Cisnădie constând fiecare într-o diplomă şi un plic a 100 lei. Premiul a fost gândit a fi o răsplată binemeritată pentru tinerii care participă constant în duminicile de peste an la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie dar şi ca un impuls şi un exemplu demn de urmat şi pentru alţi copii.

Autor: pr. Cătălin Crișan