Activități cu tinerii și copiii de la Biserica „Sfânta Treime” din orașul Cisnădie, județul Sibiu

2248

La Centrul parohial pentru copii și tineret de la Biserica „Sfânta Treime” din orașul Cisnădie, județul Sibiu, s-au organizat în această toamnă numeroase activităţi pastoral-misionare dedicate copiilor și tinerilor din grupul de cateheză „Moștenitorii Ortodoxiei”.

Activitățile au avut ca scop îmbunătăţirea vieţii duhovniceşti a tinerilor din cadrul Parohiilor Cisnădie II şi Cisnădie IV, precum şi petrecerea timpului liber într-un cadru de comuniune, libertate de gândire şi creaţie şi dorinţă de cunoaştere. Activitățile au fost organizate sub îndrumarea preoţilor parohi Ştefan Scarlat şi Cătălin Crişan şi a doamnelor preotese Stela Scarlat şi Gabriela Crişan, susţinuţi de părinţi şi de alţi voluntari

Printre activitățile derulate, menționăm organizarea cercului de pictură, organizarea şi sărbătorirea zilelor onomastice sau de naştere şi a altor evenimente importante, precum organizarea de drumeţii, jocuri de mişcare, confecţionarea de materiale decorative (origami), iniţiere în lucru de mână (obiecte decorative, felicitări la evenimente şi sărbători importante), vizionare de filme etc., participând copiii și tinerii din grupul de cateheză „Moștenitorii Ortodoxiei” de la biserica menționată.

Vizită la Muzeul din Dumbrava Sibiului

O activitate deosebită a tinerilor din grupul de cateheză de la Centrul din Cisnădie  fost vizitarea Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” din Dumbrava Sibiului.

„Aici copiii au retrăit atmosfera de altă dată a moşilor şi strămoşilor noştri şi s-au bucurat de jocurile copilăriei pe care le-au repus în scenă ca intr-un rai preasfânt în această atmosferă de basm tutelată de mori de vânt, case cu acoperiş de stuf şi păduri fermecate. Prin toate aceste activități s-a dorit o implicare activă a copiilor și a tinerilor în viaţa Bisericii, dinamizarea vieţii sociale şi crearea unei legături între ei şi Biserică, iar în cadrul parteneriatelor şi al proiectelor educaţional-culturale cu instituţiile de învăţământ, de-a lungul anului s-au organizat diferite acţiuni care au vizat îmbunătăţirea vieţii religios-culturale a comunităţilor parohiale. Printre acestea amintim doar în treacăt şi organizarea unui concert caritativ susţinut de corul «Harmonia» al bisericii în urma căruia s-a strâns suma de 1500 lei, bani care au fost donaţi Centrului de zi «Arca lui Noe» pentru procurarea de rechizite şcolare la începerea anului şcolar pentru cei 35 de copii din Cisnădie care învaţă aici”, ne-a spus pr. Cătălin Crișan.

Autor: Ștefan Mărculeț