Activități cu tinerii de la Biserica „Sfântul Nicoale” din Cisnădie

742

Parohia Cisnădie III, județul Sibiu, a desfășurat recent activități intitulate „Școala Altfel”, parte dintr-un proiect implementat de patru ani în parohie, numit „Școala și Biserica” și coordonat de preotul paroh Laurențiu Broscățeanu. La această secțiune a proiectului au participat 150 elevi de la Liceul Teoretic „Gustav Gundish” din orașul Cisnădie și au fost implicați cei doi preoți parohi ai Bisericii „Sfântul Nicolae” din Cisnădie, pr. Laurențiu Broscățeanu și pr. Nicolae Vintilă.

Pe 23 aprilie, clasele a IX-a A și a X-a A a liceului menționat au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Nicolae” din Cisnădie. La sfârșitul slujbei religioase, pr. Nicolae Vintilă le-a ținut elevilor un cuvânt de învățătură arătându-le că modele de urmat în viață sunt sfinții, nu pseudo-vedetele din mass-media. După cuvântul de învățătură elevii au fost unși cu untdelemn sfințit și au primit daruri constând în dulciuri.

Pe 24 aprilie a avut loc o excursie în Țara Făgărașului coordonată de pr.Laurențiu Broscățeanu, beneficiari fiind elevii claselor a VI-a A și a VII-a A de la același liceu, excursie în care s-a vizitat Cetatea și Muzeul Țării Făgărașului, Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus și izvorul părintelui Arsenie Boca. La trapeza mânăstirii elevii au fost așteptați cu mâncare caldă.  Pe 25 și 27 aprilie, elevii clasei a I- a A, respectiv elevii clasei 0- A a aceluiași liceu au beneficiat de un program sportiv la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu, iar apoi au desfășurat activități recreative la locul de joacă „Magic Town” din Sibiu.

„Principalul obiectiv al acestei activități este de a veni în sprijinul elevilor, de a le da acestor copii dreptul de a avea o copilărie cât de cât normală, și cu teme și cu joc, cu o atmosferă caldă și primitoare. S-a încercat să se implementeze copiilor ideea de a împlini în viață conceptul trup-minte-suflet sănătos”, ne-a spus pr. Laurențiu Broscățeanu.

Sprijin pentru tineri

Proiectul a fost sprijinit de sponsorii de la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu, Horațiu Adrian Neagoie și Nicoleta Neagoie, managerul Adina Roșca de la locul de joacă „Magic Town” din Sibiu, instructorul de fitness Claudia Băcilă, instructorul de aerobic Iulia Mărcuș, doamna director a Muzeului Cetății Făgărașului, Elena Bejenaru, starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Atanasie Roman, protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță, firma de transport „Adi-Nelu Trans” din Sibiu. De asemenea, în activități au fost implicate mai multe cadre didactice ale Liceului Teoretic „Gustav Gundish” din Cisnădie: Vasilica Olaru, Delia Crișan, Moraru-Ana Loredana, Cristina Munteanu, Maricica Lomotă, Teodora Lac, Adina Konig și Daniela Florescu.