Activități cu tinerii din Arhiepiscopia Sibiului de Ziua Națională a României

592

Copiii Centrului Parohial de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu, îmbrăcați în costume populare românești au pregătit un moment special de Ziua Națională a României. Alături de coordonatorii lor, Dana Lupea și George Ghincea au confecționat papioane, bentițe și flori  din hârtie în culorile steagului național. Copiii au redescoperit bucuria lucrului în echipă și dragostea de neam și țară.

La  final copiii au interpretat  câteva cântece patriotice.

„Sfântă-i ţara mea”

De Ziua naţională a României, în Parohia Boholţ din Protopopiatul Făgăraş II s-a trăit și s-a simţit româneşte. La orele dimineţii a avut loc cea de-a doua ediţie a Concursului „Sfântă-i ţara mea” organizat de Parohia Boholţ, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului şi în colaborare cu Asociaţia „Pro Boholţ” condusă de domnul inginer Vasile Joantă, fiu al satului, Școala Generală din comuna Beclean şi Primăria Beclean. Evenimentul a început cu un Te deum săvârşită în Biserică de preotul paroh Ioan Paroş împreună cu preoţii parohiilor participante la concurs din satele Hurezi, Şercaia, Recea şi Bucium. Desfăşurarea concursului a avut loc în Căminul cultural din sat şi  a debutat cu intonarea imnului naţional de către toţi tinerii participanţi la concurs.

Concursul a fost împărţit pe grupe de vârstă: grădiniţă, clasele I-IV şi clasele V-VIII, şi pe 3 secţiuni de poezie, cântec şi port tradiţional. Juriul format din primarul comunei Claudiu Motrescu, domnul Vasile Joantă şi directorul Școlii Generale din comuna Beclean, domnul prof. Ioan Grama au apreciat buna pregătire a tuturor tinerilor participanţi. Evenimentul s-a încheiat cu premierea câştigătorilor şi organizarea unei tombole, în urma căreia toţi copiii s-au bucurat de darurile primite.