Activități culturale, artistice și filantropice la Mediaș

521

Grupul de copii și adolescenți ai Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din cimitirul ortodox al Municipiului Mediaș, județul Sibiu, a desfășurat multiple activități cuprinse în conceptul Concursului Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate si unitate”.

Una dintre activitățile desfășurate cu grupul de copii de la biserica medieșeană a fost atelierul de confecționat mărțișoare. Coordonati de doamna Claudia Muntean și de domnul Mircea Muntean, copiii au confecționat mărțișoare cu motive tradiționale și religioase. Mărțișoarele au fost expuse apoi în cadrul Centrului bisericesc „Sfântul Ierarh Nectarie” din apropierea locașului de cult.

Copiii au pregătit un festival de poezie și muzică religioasă și patriotică legat de tema unității și a libertății. Festivalul a avut loc în Dumnica Ortodoxiei, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mediaș, sub coordonoarea preotului Flaviu Fleșer. La festival au fost prezenți peste 300 de credincioși care au apreciat eforturile tinerilor de a pregăti un moment atât de emoționant și înălțător.

„În aceeași duminică am reușit să impulsionăm mulți credincioși să participe la Sfânta Liturghie îmbrăcați în straie tradiționale și să poarte icoane în mâini. La finalul slujbei religioase am împărțit mărțisoare tuturor credincioaselor prezente. Tot în această duminica i-am cinstit pe toți credincioșii care în luna februarie își sărbătoresc ziua de naștere. L-am dăruit câte un exemplar al revistei «Familia Ortodoxa», o cruciuliță, o floare și dulciuri, iar apoi le-am cântat cu toată obștea credincioșilor «Un suflet bun să ai»”, ne-a spus părintele Flaviu Fleșer.

Mărțișoare oferite în dar

Mărtișoare confecționate cu mult drag de copii din grupul de cateheză al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în cadrul atelierului menționat vor fi împărțite de 1 martie beneficiarelor serviciilor oferite de Unitatea Medico-Socială a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș, precum și doamnelor internate în Secția de Cardiologie și Neurologie a Spitalului Municipal Mediaș.

Toate activitățile în care sunt implicații elevii de la biserica menționată se regăsesc în proiectul înscris la Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate si unitate” desfășurat în Patriarhia Română pentru elevi de școli și licee. „În această perioadă elevii noștri sunt angrenați cu deplină responsabilitate în atingerea tuturor obiectivelor regăsite în conceptul concursului”, ne-a mai spus părintele Flaviu Fleșer.