Activități culturale și filantropice în Parohia Șura Mică, județul Sibiu

562

În biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil“ a Parohiei Șura Mică, județul Sibiu, s-au desfășurat mai multe activități specific perioadei postului Nașterii Domnului, din osteneala preoților  Florin Ucă și Iulian Harșan, sprijiniți de credincioși cu suflet mare, împreună reușind să facă mai prezentă bucuria sărbătorii sfinte a Crăciunului, comunitatea parohială devenind plină de viață.

În data de 4 decembrie, grupul de copii care participă la activitățile parohiei, împreună cu doamnele din comitetul bisericii, au participat la împodobirea bradului de Crăciun, brad în jurul căruia toți, uniți prin colind, au vestit nașterea Fiului lui Dumnezeu printre oameni

În data de 6 decembrie, în ziua pomenirii Sfântului Ieraarh Nicolae, au venit la Biserica parohială toti cei 70 de elevi ai claselor 0-4 din ciclul primar al Școlii Gimnaziale din localitatea Șura Mică, împreună cu doamnele învățătoare și cu doamna profesoară de religie. Toți elevii au fost împărtășiți, au colindat și au primit daruri din partea parohiei.

Concert de colinde

În aceeași zi a prăznurii Sfântului Ierarh Nicolae, la ora 18.00, a avut loc un frumos recital de colinde organizat de către Primăria Comunei Șura Mică, Consiliului Local Șura Mică în colaborare cu Parohia Șura Mică, la care au participa cunoscuții interpreți de muzică populară Cătălin Hașa, Bogdan Toma și Răzvan Năstăsescu și Ionel Răspop din Șura Mică.

În fiecare duminică din perioada postului s-au ascultat cu multă bucurie frumoase colinde cântate de către interpreții de muzică populară Doinița Sâmbotin din Sibiu, Silvana Săvoiu din Sadu,  Claudia Olariu din Cisnădie și Jean Oprișor din Ocna Sibiului.

În ajunul Nașterii Domnului, ceata de colindători, Junii din Șura Mică au venit în număr foarte mare la biserică și au început tradiționalul colindat în cafasul bisericii, primind biunecuvântarea preoților.

În data de 25 decembrie, în ziua Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, grupul de copii al bisericii, au prezentat un frumos program de colinde și urări.

La final, preoții au mulțumit tuturor colindătorilor care au fost alături de ei în această perioadă, precum și celor implicați în organizarea acestor activități care au adus multe bucurii în suflete.

Daruri și bucurii

În ziua de vineri, 21 decembrie, toți elevii Școlii Gimnaziale Șura Mică, clasele 0-8, în număr de 170, au venit la biserică, cei din clasele V-VIII au fost spovediți și înpărtășiți, iar la sfârșit au primit fiecare câte un pachet, oferit de către Clubul Rotary Sibiu.

Tot în această perioadă, șase familii cu nevoi sociale, au primit pachete cu alimente, toate acestea realizându-se doar cu ajutorul unor oameni cu suflet mare: Claudiu Streza și echipa de sportivi „Streza Team” precum  și Fabrica de mezeluri – Bătrânu Sas din Sibiu.

Autori: pr. Florin-Marius Ucă, pr. Iulian Harșan