Activități culturale și filantropice la biserica Azilului din Sibiu

798

În biserica Azilului din Sibiu, s-au desfășurat mai multe activități specifice acestei perioade, din osteneala părintelui  Florin Ucă, alături de părintele Constantin Ciobotea, sprijiniți de credincioși cu suflet mare, împreună reușind să facă mai prezentă bucuria sărbătorii sfinte a Crăciunului, Biserica noastră devenind plină de viață.

Astfel, în data de 3 decembrie, grupul de copii al bisericii, împreună cu doamnele din corul bisericii și din comitet, au participat la împodobirea bradului de Crăciun, brad în jurul căruia noi toți, uniți prin colind, am vestit nașterea Fiului lui Dumnezeu printre oameni. În data de 4 decembrie, corul Bisericii “Sfânta Treime” din Cisnădie, condus de doamna Magdalena Schneider, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a încântat cu frumoase colinde strămoșești. În ziua de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae,  au colindat  elevii claselor a doua și a treia de la Liceul de Artă din Sibiu, împreună cu doamnele învățătoare și cu doamna profesoară de religie,  dar și grupul de colindători format din voluntari de la Filiala Crucea Roșie din Sibiu. În ziua de miercuri, 14 decembrie, în biserică a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de Obște, de un sobor de preoți, între care părintele Petroniu, de la Mănăstirea Turnu Roșu, iar la sfârșitul acestei frumoase slujbe a colindat interpretul de muzică populară Sebastian Stan. În 18 decembrie, împreună cu credincioșii bisericii, s-au ascultat cu multă bucurie frumoase colinde cântate de către interpretele de muzică populară: Doinița Sâmbotin, Alina Bâcă, precum și de către Claudia Olariu acompaniată de domnul profesor Sturzu Ioan.

Daruri și bucurii

Toți colindătorii care au intrat în biserica Azilului din Sibiu în această perioadă, au primit daruri. Tot în această perioadă, 16 familii cu nevoi sociale, aparținătoare bisericii, au primit pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și mobilier pentru copii, toate acestea realizându-se doar cu ajutorul unor oameni cu suflet mare.

În 25 decembrie, în ziua Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, grupul de copii al bisericii, alături de membrii corului de adulți, au prezentat un frumos program de colinde și urări, având ca invitat special chiar pe Moș Crăciun, care a dăruit cadouri tuturor copiilor prezenți în biserică.

La final, preoții au mulțumit tuturor colindătorilor care au fost alături de noi în această perioadă, precum și celor implicați în organizarea acestor activități care au adus multe bucurii în suflete.

Autor: pr.  Florin-Marius Ucă