Activități de Ziua Copilului la Sibiu

1240

Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului și Centrul de zi pentru copii de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sibiu au organizat o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Activitățile au avut loc în incinta bisericii sibiene și au fost organizate pentru cei peste 40 de copii de la Centrul de zi menționat. Împreună cu reprezentanții Departamentului de Tineret, Alexandru Dădîrlat și Vicențiu Bășa, dar și cu reprezentanți ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Sibiu, amintindu-l aici pe președintele Sergiu Hodaș, copiii au desenat, au cântat și au participat la mai multe jocuri specifice vârstei.

La activitățile de 1 iunie au participat și consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și paroh la biserica menționată, pr. lect, univ. dr. Emanuel Tăvală, precum și pr. Gheorghe Șebu, împreună cu personalul și voluntarii de la Centrul de zi.

„Am încercat să-i implicăm pe copii în acțiuni recreative și educative, în așa fel încât fiecare dintre ei să se regăsească în cadrul comunității noastre. Acest gen de acțiuni este la început și sperăm ca acestea să fie o constantă a activității noastre aici. Ne-am dorit foarte mult să organizăm această acțiune în această biserică mărturisitoare prin excelență a Sibiului, fiind construită și pictată integral în timpul regimului comunist”, ne-a spus pr. Emanuel Tăvală.

Activități educative

În Centrul de zi pentru copii de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sibiu au loc zilnic diverse activități educative și catehetice cu cei peste 40 de elevi, prin strădania mai multor profesori voluntari și a personalului de aici.

„Fiecare copil trebuie să învețe să ajute pe ceilalți și de aceea aceste jocuri organizate astăzi sunt de bun augur pentru unitatea lor, mai ales că ei învață astfel să socializeze. Ne bucurăm că pe lângă pregătirea acordată zilnic și tot ceea ce facem pentru ei, găsim și momente frumoase în care copiii să se destindă prin aceste jocuri. Este bine ca pe viitor să organizăm și alte activități bune și plăcute pentru cei mici și pentru părinți, iar această zi cred că va rămâne mereu în memoria copiilor și a părinților pentru liniștea lor și pentru binele pe care trebuie să-l propovăduim”, ne-a spus pr. Gheorghe Șebu.

La final copiii au primit dulciuri și alte daruri din partea organizatorilor.