Activităţi dedicate copiilor şi doamnelor din comunitate la parohia sibiană Turnişor I

931

Grupuri de elevi de la Școala Nr. 10, Grădinița Nr. 20, Grădinița Nr. 22 și de la Centrul After-school al Parohiei Turnișor I Sibiu, participă în această perioadă la ateliere de confecţionat mărţişoare, felicitări şi obiecte specifice lunii martie.

Copiii confecţionează mărţişoarele, felicitările şi obiectele pe care le vor oferi în zilele de 1 şi 8 martie doamnelor din această comunitate. Sub îndrumarea parohului Ciprian Creangă, cu sprijinul unor voluntare din cadrul asociației „Crucea Roşie”, filiala Sibiu, cei mici învaţă să îşi materializeze dragostea şi respectul pentru mame, bunici, surori şi doamnele de la biserica parohială prin darurile ce le vor oferi.

„Acțiunea <Să aveți o primăvară binecuvântată!> are şi un caracter social-filantropic, încercând să îi învăţăm pe copiii din parohie cât de important este să îi ajutăm pe cei din jurul nostru. Multe dintre mărţişoarele şi obiectele confecţionate vor fi expuse spre vânzare, iar din banii obţinuţi ne dorim să oferim daruri doamnelor în vârstă”, ne-a spus preotul Ciprian Creangă.

De asemenea, pe 7 martie, parohia organizează, ca în fiecare an, un eveniment cultural şi spiritual dedicat doamnelor vârstnice şi văduvelor din parohie. „Vor participa în jur de 80 de doamne din parohia noastră, din comunitatea evanghelică din Turnişor și de la Clubul de Aur al <Crucii Roșii> Sibiu. Evenimentul este la a V-a ediţie”, a mai spus pr. Cirpian Creangă.