Activităţi educative şi filantropice la Holbav, judeţul Braşov

1775

Vineri, 23 aprilie 2016 în săptămâna de dinaintea Floriilor în cadrul programului”Școala altfel”, elevii clasei a VI-a A ai Liceului de Științe ale Naturii din Brașov, sub dirigenția d-nei profesoare Mădălina Drăgușin au organizat o excursie tematică în localitatea Holbav, jud. Brașov, Protopopiatul Bran Zărnești.

În colaborare cu părintele Andrei Valentin Stoian, parohul din Holbav, au identificat trei familii cu situație materială precară și cu mulți copii cărora, în semn de solidaritate și de dragoste, le-au oferit daruri, produse alimentare și vestimentare pe care elevii le-au  colectat de la propriile lor familii.

Grupul de aproximativ 30 de elevi a fost însoțit în această excursie tematică de câțiva părinți, printre care amintim pe d-na dr. Gabriela Gligor Manolache, mama unuia dintre elevi și coordonator principal al acțiunii.

La biserica din Holbav, elevii colegiului brașovean au avut posibilitatea unui dialog și a unui schimb de experiență cu o parte din elevii Școlii Generale din Holbav și cu d-na Simona Grăjdaru, profesor de religie al școlii din sat. Tot în cadrul acestei întâlniri, părintele paroh le-a oferit tinerilor prilejul de a vedea modalitatea de  pictare și restaurare a unei biserici, putând discuta cu domnul pictor Toma Condrea aflat pe șantierul de restaurare al bisericii. Întâlnirea a fost încununată prin vizionarea  documentarului “Pelerin în Țara Sfântă” al televiziunii Trinitas.

Felicităm elevii și pe toți cei implicați în această acțiune creștinească și îi binecuvântăm. Mulțumim părinților, elevilor și D-nei Doctor care și-a asumat coordonarea. Nădăjduim că toți vor primi răsplată de la Dumnezeu.

Autor: Protoiereu Gheorghe Colțea