Activități educative și filantropice la Predeal

875

În cadrul Proiectului Educațional Regional “Sunt român și bun creștin ” s-a desfășurat recent la Predeal programul „Dăruind vei dobândi”. Partenerii acestui proiect sunt Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Predeal, Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” din Predeal, Hotel „Rozmarin” din Predeal și Scoala de Ski „Happy Kids Camp” din Predeal. Elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov au fost oaspeții Parohiei Predeal. Elevii liceului din Predeal i-au colindat pe micuții cu dizabilități și le-au oferit daruri.

Părintele paroh Lucian Vitan împreună cu diaconul Cătălin Debu i-au împărtăsit pe copii iar apoi toți s-au împărtășit împreună din bucuria comuniunii, solidarității și a generozității unor oameni inimoși, familia Usturoiu, Florin Giurcanu și Dragoș Boc.

De la biserică s-a plecat cântând colinde spre pârtia de schi unde monitorii școlii de schi au oferit schiuri și săniuțe pe cei mai temerari inițiindu-i în tainele schiului. Elevii predeleni s-au jucat împreună cu copii cu dizabilități, s-au dat cu sania și au făcut oameni de zăpadă.

Copiii s-au bucurat de  prietenia si acceptarea celorlalți în cadrul unei mese festive, pregîtite cu drag pentru ei la Hotel Restaurant „Rozmarin” din Predeal.