Activități filantropice la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov    

177

În cadrul Spitalului de Pneumftiziologie-Stejeriș, Brașov, a avut loc luni, 13 august, o activitate social-filantropică  pentru cei 24 de copii internați în cadrul Compartimentului de Pneumo-Pediatrie și pentru cei nouă bolnavi internați în Compartimentul de Îngrijiri Paliative.

Astfel, după o slujbă religioasă săvârșită în Capela ,,Izvorul Tămăduirii” din cadrul spitalului brașovean, au fost vizitați bolnavii neoplazici cărora le-au fost dăruite dulciuri, alimente (iaurturi, compoturi etc.), haine, prosoape, fructe proaspete, scutece și produse de igienă personală.

Au fost donate personalului secției seringi, sonde urinare și diferite alte produse medicale care să fie folosite spre binele și ajutorul pacienților internați.

Bucurii pentru cei mici

În continuare au fost vizitați cei 24 de copii internați, cu vârste cuprinse între câteva luni și 18 ani. Acestora le-au fost dăruite fructe, produse din carne, mezeluri, pateuri, cartofi, legume, iaurturi, lactate, dulciuri, produse de igienă, gemuri, hăinuțe și jucării.

„Desfășurăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, astfel de acțiuni periodic și suntem mânați de iubirea față de credincioșii noștri pacienți, aflați în multe și grele suferințe. Dorim să ne mobilizăm periodic și susținut, să-i ajutăm, să-i sprijinim și să le arătăm că ne pasă de ei, că ne doare suferința lor și că suntem o biserică vie și lucrătoare, totul spre slava lui Dumnezeu cel Bun și Milostiv și spre ajutorarea semenilor aflați în încercări. Aduc mulțumire și slavă lui Dumnezeu care ne dăruiește gândul cel bun și ne scoate în cale oameni buni și milostivi, credincioșilor noștri care îmi sunt alături în fiecare moment și fără de care nu aș putea să realizez nimic-prieteni, cunoscuți, oameni simpli, dar cu suflet mare și generos, din Dumbrăvița și Brașov”, ne-a spus preotul spitalului brașovea, Bogdan George Brânzea.