Activităţi filantropice pentru copiii instituţionalizaţi din judeţul Sibiu

210

Arhiepiscopia Sibiului, prin Asociatia “Filantropia Ortodoxă” Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție-Serviciul Rutier Sibiu, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, SC TV Sat Media Group SRL, Serious Fun şi Societatea de Cruce Roșie Sibiu au adus bucurie în sufletele a 270 de copii din județul Sibiu pe 23 decembrie, prin două activități premergătoare Sărbători Nașterii Domnului, desfăşurate la Centrele SOS Satele Copiilor din orașul Cisnădie, judeţul Sibiu şi la Cinematograful „Ion Besoiu” din Sibiu.

Evenimentele s-au adresat copiilor instituționalizați din cadrul Centrelor SOS Satele Copiilor, Centrelor de Plasament sibiene „Prichindelul” si „Gulliver” precum si Centrelor din localitățile Agârbiciu, Turnu Roşu, Orlat şi nu în ultimul rand copiilor defavorizați din cadrul parohiilor din Municipiul Sibiu.

Prima activitate s-a desfășurat în centrul menționat din Cisnădie, fiind o continuare a unei acțiuni realizate de Sfântul Nicolae, unde aproximativ 50 de copii au primit daruri şi au avut sansa să-i ofere scrisorile cu dorintele lor personale lui Moș Crăciun care, ajutat de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție, s-a reîntâlnit acum cu aceştia şi le-a oferit cadourile visate.

 „După ce de-a lungul anului am desfășurat o serie de activități informativ-preventive alături de reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu, în care le-am prezentat copiilor principalele reguli de circulație și importanța respectării lor precum și rolul pe care polițiștii îl au de a menține siguranța rutiera am avut ocazia de a le proiecta filmul unei misiuni la care luăm și noi parte în urma unei solicitări venite de la Moș Crăciun. Acesta a cerut ajutor pentru a ajunge la toți copiii și, împreună cu partenerii noștri am invitat la cinema mai mulți copii din judeţul Sibiu care așteaptă cu modestie Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos” a declarat inspectorul de poliție Ionuț-Dragoş Natea.

Daruri pentru 220 de copii

A doua activitate a avut loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, unde 220 de copii instituționalizați din județul Sibiu, precum și din parohiile sibiene au beneficiat cu titlu gratuit de un film de animație, la sfârșitul căruia s-au întâlnit si ei cu Moș Crăciun si au primit daruri constând în fructe, dulciuri și jucării.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului aduce bucurie tuturor oamenilor, ne face să înţelegem că trebuie să fim mai buni şi mai atenţi cu semenii noştri şi să-i iubim ca pe noi înșine. Darurile au fost oferite de eparhia noastră si de către liceele «Onisifor Ghibu», «Cibinium», «Terezianun», «C. Noica», «G. Barițiu» si «Avram Iancu» din Sibiu”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmaţchi.

Fotocredit: Călin Covaci