Activități filantropice și culturale la Părău, județul Brașov

1108

Creștinii trebuie să fie oameni sensibili și plini de compasiune față de semenii aflați în suferință. Aceste calități le-au dovedit și credincioșii din Părău, Protopopiatul Făgăraș I, județul Brașov, care au participat la Campania umanitară organizată la începutul Postului Crăciunului de Parohia Părău. Pastorala Sfântului Sinod și îndemnurile parohiei  au avut un puternic ecou în rândul credincioșilor. Astfel, în urma campaniei, s-a strâns suma de 1731 lei din care au fost cumpărate o mașină de spălat și un cuptor cu microunde pentru o familie aflată în necaz. Valoarea produselor a fost de 800 lei. Diferența de 931 lei este folosită pentru procurarea medicamentelor necesare aceleiași familii, căreia, respectându-i dreptul la demnitate și intimitate, îi păstrăm anonimatul. Credincioșii din Părău au înțeles că forța Bisericii este dată de totalitatea credincioșilor aflați în comuniune. Biserica nu este doarpreotul, ci noi toți.

Conferințe duhovnicești în Postul Crăciunului

În fiecare duminică din Postul Crăciunului, la orele serii, la Așezământul Bisericesc „Moștenire Părăiană” din localitatea Părău, s-au desfășurat întâlniri duhovnicești cu tematică religioasă. Aceste conferințe duhovnicești care au purtat titlul sugestiv „Chipuri de lumină” s-au adresat tuturor categoriilor de vârstă.  Rolul întâlnirilor a fost acela de a aduce în prim-planul vieții duhovnicești chipul luminos al unor personalități bisericești contemporane cu valoare de model. Cu ajutorul unui video-proiector, al DVD-urilor editate de Trinitas TV cu filme documentare și al mijloacelor de comunicare online au fost prezentate mai multe chipuri de lumină: Patriarhul Teoctist, Arhiepiscopul Justinian, părintele Arsenie Papacioc etc. Într-una din seri a fost urmărită o conferință susținută de domnul Dan Puric intitulată „Să fii roman!”.

În partea a doua participanții s-au îndulcit cu produse de post, s-au încălzit cu ceai cald, au ascultat colinde, au împărtășit impresii și experiențe, simțindu-se bine împreună.

Autor: pr. Laurențiu Urian