Activităţi filantropice şi educative în Parohia Sibiu-Cibin II

1035

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.13 / Structură Şcoala Gimnazială Nr. 12 din Sibiu, alături de alţi colegi de-ai lor din Şcoala Gimnazială nr. 4 din Sibiu s-au implicat în mai multe activităţi creative şi cultural-filantropice. Aceşti elevi au fost coordonaţi de profesoara de religie Carmen Ivan şi de pr. Vasile Dariciuc de la Parohia Sibiu Cibin II. Elevii au confecţionat, ca în fiecare an, mărţişoare, felicitări şi alte obiecte cu simboluri creştine sau simboluri ale primăverii pe care le-au expus în biserica parohială, în cadrul unui eveniment caritabil. O parte din banii strânşi de copii vor merge către colegii lor mai nevoiaşi, iar cu ceilalţi bani s-au achiziţionat materiale didactice şi educative pentru copiii implicaţi în Concursul naţional de creaţie „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”.

Între Parohia Sibiu-Cibin II şi Şcoala Gimnazială nr. 13 Sibiu/Structură Şcoala Gimnazială nr. 12 Sibiu există de mai mulţi ani un parteneriat de colaborare. În cadrul acestui parteneriat s-au desfăşurat pe parcursul timpului mai multe activităţi, dintre care amintim: cateheze, meditaţii gratuite la limba română, matematică şi engleză, pelerinaje, tabere, diverse ateliere de creaţie, activităţi filantropice, concerte de colinde şi piese de teatru cu caracter religios etc.

Între alte activităţi desfăşurate recent de elevi mai amintim: susţinerea unui recital de cântări la Maternitatea Spitalului Judeţean din Sibiu, cu ocazia zilei de 1 martie, şi oferirea de mărţişoare mămicilor internate acolo; vizitarea Catedralei Mitropolitane din Sibiu şi a magazinelor de cărţi şi obiecte religioase din Sibiu, precum şi vizitarea Librăriei Deisis şi a Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu. Coordonatorii proiectului speră ca, prin aceste activităţi, elevii să fie mai interesaţi de lectură, dar şi mai dornici de a se implica în acţiuni menite să aducă un zâmbet pe faţa colegilor mai nevoiaşi.

 

Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Sibiului