Activități filantropice și misionare la Hamba, Sibiu

482

Centrul Pastoral Misionar „Sfântul Nicolae” din Parohia Hamba, județul Sibiu, continuă în această perioadă activitatea misionară prin noi acțiuni filantropice. Cea dintâi acțiune i-a avut în prim-plan pe copiii grădiniței din localitate, cărora li s-au oferit toate rechizitele necesare pe durata unui an școlar.

„Până de curand ne-am pregătit, am cercetat și am creat parteneriate cu instituții și ONG-uri, alături de care am pregătit o agendă coerentă de proiecte pe termen mediu și lung în vederea sprijinirii persoanelor aflate în situații de risc. Toate proiectele și inițiativele Centrului Pastoral Misionar «Sfântul Nicolae» sunt susținute în întregime de credincioșii noștri și mă bucură că îi putem coopta pe tinerii familiști ce s-au arătat deschiși să colaboreze”, ne-a spus parohul de la Hamba, Remus Răsvan.

Campanie pentru o tânără bolnavă

Cea de a doua acțiune de la Hamba numită „Sus inima- Andreea!” îi este destinată unei tinere bolnave din localitate, care se află la investigații la o policlinică din Turcia.

„Acțiunea vine ca un răspuns duhovnicesc la ceea ce părintele Ion Bria o numea «liturghia de dupa liturghie». Campania a început din data de 7 octombrie și o vom susține în continuare.

Provocarea este mare, dar noi suntem motivați de faptul că putem ajuta un om, o familie credincioasă care merită toată atenția și dragostea noastră, un gram de puțină seninatate în lupta cu boala”, ne-a mai spus pr. Remus Răsvan.