Activități în cadrul Programului „Școala altfel” la Sibiu

766

În perioada 15-19 mai a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu mai multe activități în cadrul Programului „Școala altfel” 2017- „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

În această perioadă părinţii  clasei a V-a D, împreună cu dirigintele clasei, prof. Măriuca Neagu, au planificat în cadrul programului câteva activităţi educative în parteneriat cu Biserica. Astfel, elevii clasei a V-a D au participat la o acţiune de selectare şi arhivare a ziarului „Lumina”, activitate desfăşurată în curtea Bisericii de lemn ,,Sfântul Mina” de pe strada Plugarilor din Sibiu.

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Elevii au vizitat în cadrul programului, pe lângă alte obiective turistice, Mânăstirea Nicula din județul Cluj.

„Activitatea denumită  «Micii legători de carte – arhivare  ziarul Lumina»  a fost atât un bun prilej de cunoaştere a acestui cotidian pentru sufletul oricărui cititor, cât şi un moment de comunicare în grupul clasei şi de bucurie. Preotul Nicolae Neagu le-a oferit copiilor apă, sucuri şi dulciuri. Bucurie mare a fost şi pelerinajul de la Mănăstirea Nicula care a fost sporită de frumuseţea dealurilor din jur şi încununată  de cuvântul  de învăţătură al părintelui Pantelimon”, ne-a spus prof. Măriuca Neagu.