Activități sociale la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov

444

În ajunul Duminicii Rusaliilor, în Parohia Brașov Spitale VI- Stejeriș din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov, au avut loc o serie de activități social-filantropice menite să aducă bucuria sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh în sufletele pacienților internați, a personalului medical și a aparținătorilor.

După slujba parastasului de obște săvarșită în Capela ,,Izvorul Tămăduirii” din incinta spitalului, slujbă la care au participat și bolnavii internați, precum și personalul medical, au fost cercetați bolnavii din cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative, s-a socializat cu ei, au fost donate materiale medicale, seringi, perfuzoare, pungi de colostoma, materiale de igienă și de curățat, iar pacienților le-au fost dăruite compoturi, dulciuri, fructe, iaurturi, într-o atmosferă frumoasă de bucurie și de comuniune.

Apoi au fost vizitați cei 24 de copii internați în cadrul Secției de Pneumo-Pediatrie care au primit dulciuri, iaurturi și alimente. De asemenea au fost donate bucătăriei spitalului legume, cartofi, varză, ceapă, morcovi și țelină, necesare pregătirii porțiilor de mâncare pentru bolnavii internați în cadrul spitalului.

„Astfel de acțiuni se desfășoară cu o frecvență mare în cadrul spitalului nostrum. Dăruim, cu ajutorul creștinilor noștri dragi, de foarte multe ori masa de prânz celor 120 de pacienți internați, două feluri de mâncare și desert, și frecvent, mai ales la marile praznice, desfășurăm astfel de acțiuni sociale, mobilizăm credincioșii în ajutorarea oamenilor internați și care, în majoritatea lor, sunt cazuri sociale, fără posibilități materiale. Un ajutor susținut și deosebit de valoros îl avem din partea părintelui Ciprian Nistor, fratele nostru, slujitor la Capela Studențească. Părintele Nistor, de două ori pe săptămână ne vizitează spitalul împreună cu tinerii, socializează cu pacienții, desfășoară activități de terapie ocupațională cu aceștia, și împreună rezolvăm multe cazuri sociale și mă refer în special la pacienți decedați în spital, lipsiți de posibilități materiale pentru a fi îngropați creștinește. Împreună cu părintele Nistor am fondat Asociația Creștină «Sfântul Luca al Crimeii», în cadrul căreia desfășurăm activități sociale și filantropice în spitalele brașovene. Mulțumesc din suflet tuturor credincioșilor care ne sprijină și fără de care nu am putea realiza nimic, le mulțumesc pentru dragostea lor jertfelnică față de oamenii suferinzi, pentru iubirea lor lucrătoare față de Dumnezeu, pentru darurile materiale pe care le primim și le dăruim mai departe. Sunt oameni dragi sufletului meu și care mă impresionează până la lacrimi cu generozitatea și jertfelnicia inimii lor. Mulțumesc cu recunoștință prietenului meu Gheorghe Guseilă, viceprimarul localității Dumbrăvița, care lunar ne vizitează pacienții și le oferă daruri, fructe și legume, și face aceasta din proprie inițiativă. Mulțumesc doamnei Florica Săniuță și familiei dânsei, care îmi este aproape în tot ceea ce fac, spirit mobilizator și jertfitor și care nu lipseste de la nicio activitate a parohiei noastre, e darul lui Dumnezeu pentru mine, omul care mă ajută și mă sprijină în pastorația mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru pentru toate darurile Sale”, ne-a spus preotul și asistentul medical Bogdan George Brânzea.