Activităţi sportive organizate pentru elevii din Arhiepiscopia Sibiului

2738

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat recent o activitate extraşcolară pentru elevi.Un grup de copii de la Şcoala de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Sibiu, împreună cu elevi de la cele două şcoli gimnaziale din Răşinari, judeţul Sibiu, au participat la mai multe întreceri sportive, pe un teren de fotbal din satul sibian. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu şi cu Primăria Sibiu şi a marcat Ziua Internaţională a Sportului.

“Prin această acţiune îndrăznim să sperăm că într-o lume tot mai măcinată de patimi, tinerii noştri aleg şi atitudini de viaţă sănătoase. Sportul este o astfel de alternativă de petrecere autentică a timpului liber,dar şi de întărire a fiinţei noastre psiho-fizice. Prezenţa Bisericii la astfel de activităţi traduce aprecierea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu faţă de tineri, faţă de alegerile lor sănătoase. Biserica îi încurajează să şi cultive discernământul şi să adopte un stil de viaţă autentic”, ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

“Copiii au participat la diferite activităţi sportive, iar la final au fost răsplătiţi de noi cu pachete cu duciuri şi sucuri. Am dorit să transmitem prin această activtiate un mesaj de sensibilizare cu privire la importanţa activităţii sportive în rândul tinerilor, ca alternativă la consumul de alcool,consum şi droguri”, ne-a mai spus Marius Talmaţchi.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ