Adunarea Oastei Domnului la Sibiu

1030

Catedrala mitropolitană din Sibiu a găzduit sâmbătă, 15 iunie, adunarea Asociației Ortodoxe „Oastea Domnului”. Sute de membri ai Oastei Domnului din întreaga țară s-au adunat la Sibiu la tradiționalul eveniment organizat de Rusalii și s-au rugat împreună la slujba Vecerniei oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.

La slujba Vecerniei a fost prezent Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat pe membrii Oastei Domnului și le-a ținut un cuvânt de învățătură.

„Doresc să vă mulțumesc pentru dragostea dumneavoastră față de Mântuitorul Iisus Hristos și Maica Preacurată, față de toți sfinții care ne ocrotesc, dragoste pe care o manifestați statornic ca adevărați apărători, pentru că asta înseamnă a fi ostaș”, a spus ierarhul.

Adunarea a continuat cu mai multe cuvântări duhovnicești ale preoților din Oastea Domnului, amintind aici cuvântul de învățătură al pr. prof. dr. Vasile Mihoc.

În ziua de sărbătoare a Rusaliilor membrii Oastei Domnului se adună la mormântul întemeietorului acestei asociații ortodoxe, preotul Iosif Trifa, unde se oficiază Sfânta Liturghie și se rostesc mai multe cuvântări duhovnicești. Din programul întâlnirii din acets an amintim și lucrările Sfatului Frățesc, Adunarea de tineret a Oastei Domnului și concertul de pricesne „De dorul Tău, Iisus”.