Adunarea Oastei Domnului la Sibiu

1154

La Catedrala mitropolitană din Sibiu a avut loc sâmbătă, 3 iunie, adunarea internațională a Oastei Domnului. Membri din toată țara și din afara granițelor țării au participat la tradiționala întâlnire din ajunul Rusaliilor la Sibiu și au participat la slujba Privegherii oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc. La slujba religioasă a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care le-a vorbit celor prezenți despre darurile Duhului Sfânt și i-a felicitat pentru atașamentul lor față de Biserica străbună.

„Dorim ca prezența noastră rugătoare la Vecernie, la slujba de seară, unită cu Litia, care ne pregătește pentru marele praznic al Rusaliilor, să aducă o mărturie plină de bucurie și de lumină. Sunt foarte multe lucruri minunate, unele le putem înțelege, altele nu, dar pe toate le trăim și le simțim prin credință”, a subliniat ierarhul.

Liturghie la mormântul părintelui Iosif Trifa

Adunarea a continuat cu discursul părintelui Vasile Mihoc și al altor lideri ai Oastei Domnului, cu momente de cântece religioase și discuții.

La praznicul Rusaliilor, membrii Oastei Domnului s-au adunat la mormântul părintelui Iosif Trifan, unde s-a oficiat Sfânta Liturghia și s-a evocat personalitatea întemeietorului mișcării spiritual de la Sibiu.