Ajutor financiar lunar pentru o sută de copii din zona Copșa Mică-Mediaș

3234

Parohia Valea Viilor, județul Sibiu, implementează un proiect filantropic pentru o sută de copii din comună și din zona Copșa Mică-Mediaș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Parohia Copșa Mică 1, reprezentată de pr. Claudiu Cândea, alături de comunitatea de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cimitirul ortodox din Mediaș, reprezentată de preotul Flaviu Fleșer și alături de Parohia Motiș, reprezentată de preotul Lucian Pușcă, sunt partenere în acest proiect.

Săptămâna trecută a avut loc în biserica parohială din Valea Viilor un eveniment prin care s-a marcat începerea proiectului filantropic, fiind prezenți mare parte din beneficiarii lui, consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman, protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban Ovidiu și preoții parteneri amintiți mai sus.

Copiii au primit câte o diplomă de mic bursier filantropic al Bisericii, care să rămână ca o amintire frumoasă ce va arăta bunătatea lui Dumnezeu de la care vine „toată darea cea bună și tot darul desăvârșit”.

Fonduri din diaspora

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Macarie, primește donații de la credincioșii ortodocși români din diaspora și nu numai și led istribuie copiilor care au nevoie de ajutor prin intermediul Parohiei Valea Viilor. Ajutorul se acordă sub formă de bon valoric în cuantum de 100 de lei, iar beneficiarii pot cumpăra produse alimentare și rechizitele necesare.

Acest proiect se desfășoară încă din 2016 în Parohia Valea Viilor, dar acum s-a extins în întreaga zonă. Pe lângă acest ajutor pentru copii, Parohia Valea Viilor, cu sprijinul credincioșilor și cu ajutor substanțial din partea Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord a derulat și alte acțiuni filantropice cum ar fi zidirea unei case noi și reparații la locuințele familiilor necăjite și cu mulți copii, acordarea unui  ajutor financiar pentru familie afectată de un incendiu și oferirea de pachete pentru familii aflate în dificultăți material.

 Autor: pr. Petru Acatrinei