Ajutor oferit de sibienii din Bogatu Român copiilor de la Podu Coşnei

1121

Parohia Bogatu Român, județul Sibiu, a oferit ajutoare copiilor îngrijiți la  Mănăstirea Podu  Coșnei, județul Suceava. Parohia sibiană le-a  oferit celor 117 copii  mai multe alimente  și o sumă de bani  colectată în comunitate  de elevii de la  Școala Generală din  Bogatu Român.

Acțiunea filantropică s-a desfășurat la inițiativa parohului de la Bogatu Român, Sevastian Ghiorghiasa, cu sprijinul credincioșilor și elevilor din localitate. La îndemnul preotului de a veni în sprijinul celor 117 copii, credincioșii din Bogatu Român au adunat alimente la oficiul parohial pentru a fi trimise la mănăstirea suceveană. Copiii trec acum prin clipe grele după trecerea la Domnul a preotului Mihai Negrea, cel care le-a fost părinte timp de ani de zile și le-a oferit dragostea, îngrijirea necesară și căldura unui cămin.

„Credincioșii noștri au răspuns prompt la solicitarea noastră de a-i ajuta pe acești copii rămași fără sprijin după trecerea la Domnul a părintelui Mihai Negrea. Am adunat șase saci de făină de grâu, un sac de grâu, produse de origine animală, 100 de kilograme de fasole, mălai, ulei, paste făinoase, gris, murături, gem, zacuscă, brânză și multe alte alimente”, ne-a spus preotul Sevastian Ghiorghiasa.

Bani strânși de elevi

Elevii din clasele V-VIII de la Școala Generală din Bogatu Român au sprijinit acțiunea filantropică a parohiei. Printr-o colectă realizată în instituția de învățământ, elevii au strâns 160 de lei pentru a-i ajuta pe semenii lor din Podu Coșnei. Credincioșii din sat au donat, la rândul lor, bani pentru copiii din localitate suceveană, suma totală oferită fiind de 850 de lei.
„Ajutoarele au fost transportate sâmbătă, 4 februarie, cu un microbuz pus la dispoziție de domnul Dumitru Prodea, iar combustibilul a fost oferit de câțiva oameni inimoși. Am dorit să întindem o mână de ajutor acestor copii, și pentru că l-am cunoscut cu ani în urmă pe părintele Mihai Negrea și am rămas impresionat de misiunea sa. Am dorit să le arătăm copiilor de la Podu Coșnei că nu au rămas singuri după trecerea în veșnicie a părintelui și că le suntem alături. Le mulțumim bunilor noștri credincioși pentru daruri și nădăjduim că Dumnezeu le va răsplăti această faptă bună”, ne-a mai spus părintele Sevastian Ghiorghiasa.

Regretatul preot Mihai Negrea și preoteasa Iulia au îngrijit la Mănăstirea Podu Coșnei timp de zece ani copiii orfani sau abandonați din județul Suceava, oferindu-le adăpost, hrană și educație.