Arhidiaconul Constantin Voicu, pomenit la trei ani de la trecerea la Domnului

497

Arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu a fost pomenit marți, 13 noiembrie, la trei ani de la trecerea la cele veșnice. Slujba religioasă a fost oficiată în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu de un sobor de preoți și diaconi condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Au fost prezenți cadre didactice de la facultatea sibiană și de la alte facultăți, familia părintelui Voicu, rudele și apropiații.

La finalul slujbei religioase, decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr a evocat personalitatea părintelui Constantin Voicu.

„Părintele profesor Constantin Voicu ne-a adunat iarăși aici din Sibiu și de mai departe, pentru că nu cred că există cel puțin între slujitorii Bisericii oameni în țara aceasta care să nu-l fi cunoscut sau să nu fi auzit cel puțin numele rectorului de la Sibiu. Ne-a chemat aici în această zi de prăznuire, ziua în care Dumnezeu a rânduit să se mute la cele veșnice, pentru a ne aduce aminte în primul rând de dragostea cu care ne-a înconjurat pe toți care suntem prezenți astăzi aici și pe mulți care nu sunt aici, dar care în rugăciunile lor își aduc aminte de părintele Constantin Voicu”, a spus părintele decan.