Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” a primit Premiul „Impact în comunitate” la Făgăraș

223

În Cetatea Făgărașului a avut loc vineri, 22 noiembrie, Gala Comunității Țării Făgărașului. Evenimentul este organizat o dată la doi ani de Fundația comunitară Țara Făgărașului din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în Țara Făgărașului, de a-i aduce recunoștință și apreciere, după cum spun organizatorii. Sunt nominalizate firmele, organizațiile non-profit, grupurile de inițiativă sau persoanele fizice care au desfășurat programe de implicare în comunitate în ultimii doi ani. Nominalizările au fost făcute pe 13 categorii, iar premiile au fost acordate pe baza analizei unui juriu format din reprezentanți ai societății civile și ai sectorului non-guvernamental, manageri din diverse domenii de activitate, jurnaliști, profesori, bloggeri, reprezentanți media, artiști, antreprenori etc.

La categoria DE IMPACT ÎN COMUNITATE, câștigătoarea premiului a fost Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, organizația Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brâncoveanu din Făgăraș. Asociația a primit și premiul ECHIPA ANULUI, pentru echipa de voluntari ai proiectului „Tabăra din satul meu”.

Organizația a fost reprezentată la eveniment de preoții parohi Ioan Paroș și Marius Corlean și de o parte din voluntarii asociației.

„Este o onoare să primim această recunoaștere din partea comunității pentru implicarea organizației noastre în viața cetății. Această apreciere este importantă în primul rând pentru voluntarii noștri, pentru că suntem o organizație bazată exclusiv pe voluntariat, dar și pentru toți cei care sprijină activitățile și proiectele noastre. Acest premiu le aparține și reconfirmă motto-ul nostru: «Împreună putem face mai mult bine»”, ne-a spus coordonatorul de proiecte al asociației, Natalia Corlean.

Asociația Doamna Maria Brâncoveanu a fost înființată în anul 2006 de părintele Marcel Dobrea și desfășoară în prezent mai multe proiecte educaționale, culturale și sociale: Clubul tinerilor, Clubul copiilor brâncoveni, MeMa (cursuri gratuite de pregătire a elevilor la matematică), Clubul de șah, Tabăra din satul meu, Bursele brâncovenești, Școala părinților, Bunicii adoptați, campaniile Familii pentru Familii și Ghetuțe noi de Sfântul Nicolae etc.

Premii pentru slujitori ai Altarului și ai catedrei

Biserica a fost reprezentată și la alte categorii. PROIECTUL ANULUI a fost desemnat „Sunt copil și eu. Vreau la mare!”, coordonat de profesorul de religie Claudiu Buitan. Premiul PROMOTOR AL EXCELENȚEI ÎN EDUCAȚIE a fost primit de doamna preoteasă Cristina Dudan, profesoară de biologie la Colegiul Național Radu Negru. Iar la categoria BUNĂTATEA CARE SCHIMBĂ LUMEA au primit premii pr. Claudiu Popa din Parohia Văleni, pr. Marius și Cristina Demeter din Parohia Felmer (cei care coordonează Atelierul de chitară al Protopopiatului Făgăraș) și doamna preoteasă Natalia Corlean.

Foto: Constantin Dinu, Miruna Lupu