Asociația „Sfânta Maria” din Cristian, județul Brașov a sărbătorit 5 ani de activitate

3730

În ziua prăznuirii Intrării Maicii Domnului în Biserică, Asociația „Sfânta Maria” din Cristian, județul Brașov, a împlinit cinci ani de activitate în slujba comunității din localitate. Momentul a fost marcat cu o slujbă de mulțumire care a avut loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cristian la care au participat beneficiarii Centrului de zi, ai cantinei sociale precum și voluntarii din cadrul asociației. Cu această ocazie copiii din cadrul Centrului de zi au pregătit expoziția de fotografie „Chipuri de copii”.

Asociația „Sfânta Maria” din Cristian, înființată de preotul Sorin Dobre, desfășoară de cinci ani de zile o activitate zilnică neîntreruptă prin Centrul de zi care are în prezent 50 de  beneficiari, precum și prin cantina socială. Copiii din cadrul Centrului de zi au parte săptămânal la cursuri de limbi străine, muzică, sport, istorie, ateliere de creație, cursuri de chitară, precum și de pictură. Toate acțiunile sunt posibile cu ajutorul voluntarilor,  în anul 2016 fiind înscriși în programul de voluntariat peste 30 de persoane, studenți din țară și din străinătate, profesori, tineri, adulți.

Pe parcursul celor cinci ani de activitate peste 400 de persoane, copii, tineri și vârstnici aflați în situații care necesitau ajutor au luat parte la programele derulate.

În ultimii ani asociația și-a mărit aria de preocupări, pe lângă latura socială organizând și activități culturale, concerte, activități de sensibilizare a comunității, conferințe pentru tineri și adulti, tabere. Un proiect pilot în anul 2016 a fost reprezentat de programul „Sănătate la sate” în care medici și asistenți sociali au oferit consultații gratuite persoanelor defavorizate din mediul rural.

Asociația „Sfânta Maria” din Cristian derulează proiecte constante care urmăresc prevenirea abandonului școlar și menținerea copiilor în școală în localitățile Vulcan, Holbav și Mina 1 Mai din județul Brasov.

În anul 2016 programele Asociației au fost finanțate exclusiv de Parohia Cristian I precum și din donații și sponsorizări.

Autor: Roxana Dobre