Atelier de creație la biserica din Bârghiș, Sibiu

466

În Anul omagial al unității de credință și de neam și al făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Bârghiș, județul Sibiu, prin purtarea de grijă a preotului paroh Horia Stanciu și-a propus implementarea Proiectului „Atelierul Marii Uniri” prin care copii de diferite vârste de la Școala Gimnazială din localitate să realizeze diferite creeații artistice care sa aibă ca temă Marea Unire.

Astfel, în duminica precedentă, copiii din parohie, alături de artista Patricia Drăghiciu, creeatoare de obiecte de artizanat care a fost voluntar în acest proiect, au realizat în cadrul proiectului două activitați. Mai întâi copiii au realizat „sporul casei” din boabe de orez colorat formând tricolorul. Apoi, fiecare copil și-a desenat mânuța pe tricolor, acest gest fiind unul simbolic, explicându-li-se importanța participării fiecăruia prin hărnicie, devotament și solidaritate la destinul patriei.

„Credem că aceste acțiuni sunt benefice pentru sporirea unui simțământ patriotic și descoperirea de noi valori necesare pentru dezvoltarea unei noi generații care să iubească Biserica și neamul” a declarat preotul paroh Horia Stanciu.