Atelier de formare continuă la Brașov

629

Centrul social-medical al Parohiilor Brașov-Tractorul I și II a găzduit luni, 25 februarie, atelierul de formare continuă intitulat „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață”, susținut de Alexandra Nadane, președinta Asociației „România pentru Viață” din București. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și a avut ca obiectiv pregătirea Marșului pentru viață care se va desfășura în municipiul Brașov în acest an pe 23 martie 2019.

Atelierul de formare continuă a făcut parte din calendarul de activități al Departamentului pentru Formare Continuă și Misiune și al Departamentului de Tineret al Protopopiatului Brașov și a reunit atât preoți din Protopopiatul Brașov, cât și voluntari ai asociațiilor de tineret din municipiu, implicați în organizarea acestui eveniment.

Criza de sarcină

În cadrul atelierului de formare continuă, Alexandra Nadane a vorbit celor prezenți despre criza de sarcină și a subliniat faptul că este în general un subiect delicat, despre care nu se vorbește prea mult în societate.

„Sunt foarte multe femei din jurul nostru care trec printr-o criză de sarcină și noi nu știm asta. Este bine să știm și este bine să vorbim despre ceea ce este criza de sarcină și să sprijinim femeile aflate într-o astfel de situație”, a subliniat președintele Asociației „România pentru viață”, Alexandra Nadane.

Un alt subiect adus în discuție de Alexandra Nadane a fost importanța „Marșului pentru viață- Unic din prima secundă ” care va fi organizat în 23 martie 2019, în peste 500 de oraşe și localități din România și Republica Moldova.

Autor: Sergiu Hodaș