Atelier de formare pentru preoți și voluntari, la Sibiu

421

Departamentul de Tineret și Departamentul educațional de formare continuă și misiune, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au organizat miercuri, 27 februarie, un atelier de formare continuă pentru preoți, teologi și voluntari la Sibiu. Același atelier a fost organizat și la Brașov și Mediaș.

Atelierele de la Bra­șov, Mediaș și Sibiu au fost susținute de Alexandra Nadane, președinta Asociației „România pentru Viață” din București și au vizat o mai bună informare asupra fenomenului avortului și a modului în care pot fi sprijinite femeile aflate în criză de sarcină. Atelierele din orașele amintite au avut ca obiectiv pregătirea voluntarilor care sunt implicați în activitățile pro-viață din Arhiepiscopia Sibiului, și nu numai.

Atelierul de la Sibiu a avut loc în Sala „Fidelis” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și a fost intitulat „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață”.

În cadrul evenimentului, Alexandra Nadane a subliniat cât de important este sprijinul moral acordat femeilor aflate în criză de sarcină.

„A fost o întâlnire, pe de-o parte, informală în ceea ce privește acțiunile noastre pentru viață, modul în care afectează avortul societatea românească, realitatea crizei de sarcină, despre felul în care ne putem implica noi acolo unde suntem în sprijinirea și promovarea vieții, iar pe de altă parte am discutat cu cei prezenți despre organizarea Marșului pentru via­ță și despre pregătirea lunii pentru viață 2019, care se va des­fășura în aproximativ 500 de loca­lități din România și Republica Moldova”, a spus Alexandra Nadane.

Activități pentru tineri

Atelierul de formare continuă a făcut parte din calendarul de activități din acest an al departamentelor eparhiale amintite și a reunit atât preoți, cât și profesori și tineri voluntari ai diferitelor asociații stu­dențești din cetatea transilvăneană.

În viitorul apropiat vor mai avea loc și alte activități similare în care vor fi implicați tineri din Arhiepiscopia Sibiului, precum și preoți dornici să sprijine activitatea misionară și edu­cațională a eparhiei, după cum ne-a spus Alexandru Dădîrlat, coordonatorul  Departamentului Educaţional pentru formare continuă şi Misiune al Arhiepiscopiei Sibiului. În cadrul întâlnirilor din Arhiepiscopia Sibiului s-a discutat și despre organizarea și importanța „Mar­șu­lui pentru viață” care va avea loc în 23 martie 2019, în peste 500 de oraşe și localități din România și Republica Moldova.