Atelier de iconografie la Brașov

833

 În perioada 6-9 martie 2017 va avea loc un atelier deschis de iconografie la sediul Asociației Tinerii din ziua de azi, aflat în Brașov, pe strada Căpitan Ilie Birț, nr.23, atelier la care sunt invitați nouă pictori iconari, printre care și părintele Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa.

Evenimentul este organizat de Școala Populară de Arte, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, Protopopiatul Ortodox Brașov și Asociația Tinerii din ziua de azi, având ca scop dorinţa descoperirii spaţiului teologic ortodox prin intermediul artei iconografice.

„La acest eveniment, aflat la ediția a doua, vor participa pictori din mai multe zone ale țării și care vor realiza icoane după izvoade vechi, scopul său fiind acela de a scoate din propriile ateliere pe pictorii iconari, care își vor lărgi experiența prin întâlnirea cu alți colegi într-un cadru organizat. De asemenea, așteptăm tineri dornici de a cunoaște tehnica și maniera de lucru în iconografia bizantină” a declarat dl. profesor Ovidiu Gliga, unul dintre organizatori.

Joi, 9 martie, ora 18, va avea loc vernisajul expoziției, când părintele protopop Dănuț Benga va vorbi iconarilor și invitaților despre pictorii brașoveniConstantin Lecca și Mișu Popp.

Evenimentul se înscrie într-o serie de manifestări organizate la Brașov în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti din Patriarhia Română.

Autor: pr. Costin Butnar