Atelier de radiolocație pentru copii și părinți la Brașov

599

La sfârșitul săptămânii trecute, în ultimele zile de vacanță pentru elevi, Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov, a repornit atelierul de radiolocație – ediția de iarnă, la inițiativa preotului Ciprian Nistor. De această dată echipele au fost mai numeroase și pe lângă tinerii coordonatori au participat și părinții celor mici. Atelierul s-a derulat în două etape: în prima zi participanții s-au întâlnit pentru a afla detaliile tehnice ale acestei activități, iar în ziua următoare echipele formate au pornit pe două trasee distincte.

Copiii au fost foarte entuziasmați de această experiență. Astfel ei au învățat cum putem comunica prin legături radio, cum citim temperatura aerului sau cum să folosim o busolă. Și mai mult, au avut prilejul să petreacă timp alături de părinții lor, să se bucure de mersul pe jos, chiar și în anotimpul rece, să exploreze locuri nemaivăzute, din Brașov și să lege prietenii rodnice.

 Proiect educațional

Participanții au revenit încântați la bază și au fost așteptați cu sandvișuri, prăjituri și ceai cald.

„A fost o zi în care, toți, ne-am umplut sufletele de bucurie. De aceea, înainte de a pleca spre casă ne-am adunat în fața altarului capelei și am înălțat o rugăciune de mulțumire către Dumnezeu. Atelierul de radiolocație face parte dintr-un proiect mai complex intitulat «Școala din tinda Bisericii», proiect conturat de Centrul social și cultural «Sfântul Luca al Crimeei» , urmând îndemnul  «Hristos în mijlocul nostru!», prin care ne propunem să oferim copiilor și părinților experiențe de învățare, al căror obiectiv să fie cunoașterea și mărturisirea Ortodoxiei.  Le mulțumim tuturor celor ce sunt alături de noi, în special părintelui protopop de Brașov, Dănuț Gheorghe Benga”, ne-a spus pr. Ciprian Nistor.

Autor: prof. Simona Nistor