Ateliere de creație pentru copiii din Boița, județul Sibiu

396

La începutul Postului Mare din acest an, în Parohia Boița, județul Sibiu, s-a format Atelierul de Creație „Sfântul Stelian” la care s-au înscris elevi talentați ai parohiei, sub coordonarea prof. Iuliana Popa. În cadrul acestui atelier au fost pictate aproximativ 30 icoane pe sticlă care au fost expuse în Duminica Ortodoxiei în biserica parohială, unde au fost admirate și unele chiar achiziționate de credincioși. Icoanele au fost sfințite la sfârșitul Sfintei Liturghii din această duminică.

După această activitate colectivul de copii s-a mobilizat din nou, în număr mult mai mare, (aproximativ 70 de copii) de data acesta pentru a realiza diferite obiecte cu specific pascal și totodată icoane pe sticlă. Acestea au fost expuse în cadrul Bazarului de Florii la intrarea în locașul de cult din sat, unde o parte din copii, înveșmântați în frumosul costum tradițional, au oferit informații cu privire la confecționarea obiectelor și icoanelor. Cei aproximativ 400 de credincioși participanți la slujba de Florii, au fost plăcut impresionați de creativitatea și talentul copiilor.

„Pe 9 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu poposea la Boița pentru a sfinți troița închinată eroilor din sat, ridicată în curtea bisericii. Tot atunci s-au binecuvântat și lucrările de amenajare a fostei  Remize P.S.I., clădire proprietate a Parohiei Boița. La îndemnul  ierarhului de a desfășura diferite activități cu cei mai mici credincioși în această clădire am început acest proiect”, ne-a spus preotul paroh Nicolae Popa.

O parte din credincioșii parohiei au dorit să răsplătească efortul copiilor și au achiziționat obiecte și icoane făcute în cadrul atelierului. Banii strânși în cadrul acestui Bazar, vor fi folosiți pentru achiziționare de materiale, pentru alte viitoare acțiuni de acest gen, și totodată vor fi organizate și diferite activități educative și recreative, cu acești minunați și talentați copii.